DOKA ile JİCA işbirliği sürüyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) arasındaki işbirliği çalışmaları devam ediyor.Ocak 2012-Mart 2015 tarihleri arasını kapsayan DOKA ile JICA arasında işbirliği yapılmasını öngören anlaşma çerçevesinde T

DOKA ile JİCA işbirliği sürüyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) arasındaki işbirliği çalışmaları devam ediyor.

Ocak 2012-Mart 2015 tarihleri arasını kapsayan DOKA ile JICA arasında işbirliği yapılmasını öngören anlaşma çerçevesinde Trabzon’da bulunan JICA temsilcileri Koji Komura ve Dr. Masanobu Kiyoka ile yapılacak işbirliğinin ayrıntıları masaya yatırıldı. JICA Temsilcileri Koji Komura ve Dr. Masanobu Kiyoka yapılacak işbirliğinin ayrıntılarının netleşmesi ve bölgeye daha fazla katkı sağlanabilmesi için DOKA öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çeşitli görüşmeler yaptılar.

JICA Temsilcileri Koji Komura ve Dr. Masanobu Kiyoka’yı DOKA olarak ağırlamaktan ve JICA ile işbirliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, yapılacak işbirliğinin Doğu Karadeniz Bölgesi’ni her yönden ileriye taşıyacağını söyledi. DOKA olarak amaçlarının Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bütün sektörlerini harekete geçirerek topyekûn bir kalkınma sağlamak olduğunu kaydeden Kaldırım, JICA ile yürütülecek olan çalışmaların bu amaca katkı sağlayacağını ifade etti. JICA’nın özellikle DOKAP çalışmalarından dolayı bölgeyle ilgili büyük tecrübesi olmasının ise önemli bir avantaj olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan bölge turizminin görüşüldüğü toplantıya, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, İl Planlama Müdürü Veysel Başer, TÜRSAB Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Gökhan Usta, TSİAD Genel Sekreteri Recep Ergenç, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, İşletmeci Yaşar Akyüz, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden Nazan Eras, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde Ömer Faruk Öğretmen ve ajans uzmanları katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel