Doka Giresun'da toplandı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu toplantısı Giresun’da bir otelde yapıldı. Toplantıya Giresun, Trabzon, Ordu, Artvin, Gümüşhane Valileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile DOKA Ge

Doka Giresun'da toplandı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu toplantısı Giresun’da bir otelde yapıldı. 
Toplantıya Giresun, Trabzon, Ordu, Artvin, Gümüşhane Valileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile DOKA Genel Sekreteri Oktay Çetin Kaldırım katıldı. 
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin toplantı başlamadan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Dursun Ali Şahin, DOKA’nın 2’ye bölünmesi gerektiğini ifade ederek “DOKA 6 vilayeti kapsayan bir kuruluş başka bir ajans yok. Doğu Karadeniz’de 6 ilin bir ajans dahilinde tutulmasını pek hoş karşılanmıyor. Ajansın 3’er ile bölünerek ikiye ayrılması için ben şahsen başvuruda bulunacağım” dedi.
Vali Şahin açıklamasında “2011 yılında bu güne kadar 81 proje küçük ölçekli için başvuruda yapılmış, 81 proje içerisinden 15 kişilik bağımsız değerlendirme yapan kişilerle 5’er kişilik gruplar oluşturmuş, 81 projeden 29 projeyi geçer not vererek arkadaşlarımızın onayına getirmişler. Doğrudan faaliyet destek kapsamında 73 müracaata bulunulmuş ve yine bağımsız değerlendirmeyi yapan zevat tarafından tespitle 32 proje geçer not almış ve bugün arkadaşlarımızın huzurlarına getirmiştir. DOKA Türkiye'de 6 vilayeti kapsamında bulunduran bir kuruluş, 6 vilayeti kapsamında bulunduran ülkemizde hiçbir ajans yok. Sadece Doğu Karadeniz’de bu ajansın 6 il olarak olması hakikaten hizmette muhtaç olan hizmet için daha fazla emek sarf edilmesi gereken bir bölgede 6 ilin bir ajans dahilinde tutulmasını ben pek hoş karşılamıyorum. Şahsen, bu ajansın 2’ye bölünmesini Trabzon, Rize, Artvin ve Ordu, Giresun, Gümüşhane olarak 2 ayrı ajans olarak teşekkül edilmesini konusunda müracatta bulunacağım. Bölgemizdeki hizmetin daha iyi daha rantabl yürütülebilmesi bakımından ajansta 3’er il olmasının doğru olacağına inanıyorum. Giresunumuzda yapılan bu toplantıda ilk adımı atmış olacağız ve bu ilk adımla da neticeye varacağımıza inanıyorum. Bu bir kanun meselesi ama Türkiye'de sadece 2 ajans da 5 il kapsamında, diğerleri 4, 3, 2 il var ama bizim bölgemiz 6 ili kapsamasını ben şahsen pek hoş karşılamıyorum. Diğer valilerimizin ve başkanlarımız böyle düşüneceklerine inanıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler