DOKA Borçka'da toplandı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Borçka'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Borçka Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıya, Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Borçka Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Galip

DOKA Borçka'da toplandı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Borçka'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Borçka Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıya, Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Borçka Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Galip Baykal, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Artvin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berna Kiriş Turna, Borçka Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Halil Öztürk ile iş adamları katıldı.

DOKA Artvin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Turna, toplantıda yaptığı konuşmada, temel amaçlarının organik tarım alanında Borçka ve bölgesinde nelerin yapılabileceğini tespit etmek olduğunu söyledi.

DOKA'nın faaliyet alanıyla ilgili bilgilerde veren Turna, "Mali destek projeleri, günün getirdiği projelerle yerel bazda ki potansiyelin artırılması, yerel bazdaki iş adamlarına rehberlik ve onlara öncülük yapılması gibi konuların ajansın kuruluş amaçlarından bazılarıdır.

Bütün aktörleri ve paydaşları değerlendirdiğimizde güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Artvin ili kapsamı içerisinde Borçka ilçesinde uygulanabilecek 'Gıda Vadisi Modeli' örnek bir uygulama, örnek de bir kümelenme modeli. Dolayısıyla bu modelleri geniş kapsamlı olarak incelemek istiyoruz" dedi.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ermiş ise, Borçka ilçesindeki yatırımcıların projelerini 20 Ocak'a kadar Trabzon DOKA bürosuna iletebileceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler