Doğu Karaderniz'de fındık polemeği

Haber61 – Haber Merkezi – Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, Bölgenin en büyük gelir kaynağı fındıkta problem olduğunu vurguladı. Haber61’e yaptığı açıklamada Keskin, “ Giresun da bir fındık pazarı vardı bunu kaldırdılar acilen müsait olan bir yere

Doğu Karaderniz'de fındık polemeği

Haber61 – Haber Merkezi – Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, Bölgenin en büyük gelir kaynağı fındıkta problem olduğunu vurguladı. Haber61’e yaptığı açıklamada Keskin, “ Giresun da bir fındık pazarı vardı bunu kaldırdılar acilen müsait olan bir yere pazarın kurulması gereklidir. Üreticiler Pazar olmadığı için manavların ve fabrikacıların uygulamış olduğu fiyata ürününü satmak mecburiyetinde kalıyor onun için serbest piyasa dedikleri olaya ambargo konmuş oluyor.”dedi.

Üreticiler üretmiş olduğu fındığın fiyatını kendisinin  belirlemesi gerektiğini ifade eden Keskin, “  Fındıkta alan bazlı gelir desteğinim devam etmesi gerekir Bölgemizde iklim şartlarının değişmesi nedeni ile doğal afetlerin çoğaldığı görülüyor onun için doğrudan gelir desteğini devam etmesi gerekir Üreticileri köylerde istihdam etmek için göç olayını önlemek için çiftçileri desteklemek lazım Tarımda sigorta olayına üreticileri yönlendirmek gerek ve hatta mecbur tutmak gerek çiftçilerin mağdur olmaması için önlem alınması gerek.”ifadelerine yer verdi.

Keskin, “ Sadece fındığa odaklanmamak lazım başka projeler üretmek gerekir mesela hayvancılığa çok büyük önem vermek lazım yapılan projeleri de devlet tarafından desteklenmeli. Çiftçiliği gençleştirmek lazım gençleri çiftçiliğe özendirmek ve köylerde gençleri tutmak gerek; fındık bahçeleri yaşlandı bu bahçeleri gençleştirmek için devletin destek vermesi daha fazla ürün almak için bu gibi çalışmaların yapılması gerekir Bu gibi sorunların  giderilmediği zaman bazı kurum kuruluşlar yani fındık alıcı ve satıcıları fındık fiyatı ile oynarlar  ama biz buna fırsat vermeyeceğiz üreticilerimiz artık uyandı bu gibi spekülasyonlara itibar  etmemelerini tavsiye ediyorum üreticilerimizin endişe etmemeleri elindeki fındıklarına sahip çıkmaları lazım Bundan sonra yıl başına doğru fındık fiyatları tekrar yükselişe geçeceğine  inanıyorum.”dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel