Doğu Karadeniz'in başı dertte

Haber61 – Haber Merkezi – Gürcistan ile Türkiye arasında bulunan ve son 5 yıldır vizesiz geçişin uygulandığı Sarp sınır kapısında kaçakçılık olaylarında artış olduğu gözlemlendi. Artvin İl Emniyet Müdürlüğünün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM

Doğu Karadeniz'in başı dertte

Haber61 – Haber Merkezi – Gürcistan ile Türkiye arasında bulunan ve son 5 yıldır vizesiz geçişin uygulandığı Sarp sınır kapısında kaçakçılık olaylarında artış olduğu gözlemlendi. Artvin İl Emniyet Müdürlüğünün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesinin, 2014 yılı içerisinde Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında gerçekleştirdiği Akaryakıt Kaçakçılığı, Tütün Mamulleri, Alkollü İçki Kaçakçılığı, Uyuşturucu Kaçakçılığı, sahte para ile ilgili olaylarda planlı ve plansız operasyon ve uygulamalarda çok sayıda kaçak madde ele geçirildi.

KAÇAK SİGARA VE ALKOL

Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında meydana gelen 29 olayda 23344 litre gümrük kaçağı akaryakıt ele geçiren Artvin KOM 29 olayın tümünde failler belirlenmiş ve şahıslara “5607 SKM” suçundan yasal işlem yaparken Sigara ve İçki Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında toplamda 40590 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. 713 şişe gümrük kaçağı alkollü içki ele geçiren ekipler; meydana gelen 70 olayında failleri belirlenmiş ve şahıslara “5607 SKM” suçundan yasal işlem yapılmıştır.

NE KADAR BONZAİ ELE GEÇİRİLDİ?

Son dönemlerde ülkemizin belası haline gelen Uyuşturucu Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 25 olayda 562 gram kubar esrar maddesi ile 417 kök kenevir bitkisi, 129 gram bonzai maddesi, 184 adet sentetik uyuşturucu madde sınırda ele geçirildi. Öte yandan Bonzai maddesi satışı yapan bir şahıs adli makamlara sevk edilmiş ve tutuklanarak Artvin Ceza Evine gönderildi.

SAHTE PARA YAKALATTILAR

Sahtecilik suçları ile mücadele kapsamında 29.10.2014 günü Hopa KOM Grup Amirliği görevlilerince yapılan operasyon el çalışmalarda, Hopa ilçesinde piyasaya sahte para süreceği bilgileri edinilen M.H. ve D.H. isimli şahıslar kaldıkları otelde 31 adet 200 TL lik,12 adet 100 TL lik olmak üzere TOPLAM 43 adet sahte banknot ile yakalandılar. Konu ile ilgili olarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.H. isimli şahıs tutuklanarak Artvin Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğüne gönderildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel