Doğu Karadeniz'e 40 Milyon TL!

Merkezi Giresun’da bulunan, Doğu Karadeniz sahil şeridindeki 8 vilayeti kapsayan ve başkanlığını Çaykur eski Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin yaptığı DOKAP’ın Rize toplantısına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınmanın temel dinamiğinin komşularla tic

Doğu Karadeniz'e 40 Milyon TL!



Merkezi Giresun’da bulunan, Doğu Karadeniz sahil şeridindeki 8 vilayeti kapsayan ve başkanlığını Çaykur eski Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin yaptığı DOKAP’ın Rize toplantısına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınmanın temel dinamiğinin komşularla ticaret olduğunu belirterek, “Komşularla ticaret olmazsa Karadeniz istenilen seviyeye gelemez” dedi.

Bakan Yılmaz, Karadeniz’deki hükümet olarak üniversitelere büyük kaynaklar aktardıklarını ve onlardan kalkınma açısından daha fazla destek beklediklerini ifade ederek, “Allah bu bölgeye büyük güzellikler bahşetmiş. Bu güzellikleri hem korumalı, hem de ekonomik değere dönüştürmeliyiz. Bu bölgeye gelen turist, diğer bölgelere gelen turistlerden 3 kat daha fazla para harcıyor. Buraya mutlaka turist çekmeliyiz.” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, bölge turizmini geliştirmek için kalkınma ajansları aracılığıyla yeni hibe programları tasarladıklarını sözlerine ekleyerek, Karadeniz yaylalarını yol ağı ile birbirine bağlayacak olan ‘Yeşil Yol’ projesi için Doğu Karadeniz Bölgesine 40 milyon TL aktaracaklarını, bunun da il başına 5 milyon TL anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler