Doğu Karadeniz'de susuzluk işkencesi!

Türkiye'nin en fazla yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Giresun’un Tirebolu ve Espiye ilçelerinin 11 köyünün içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynak suyu kuruyunca söz konusu köyler susuz kaldı.Kuraklıktan etkilenen vatandaşlar bu kez susuz

Doğu Karadeniz'de susuzluk işkencesi!

Türkiye'nin en fazla yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Giresun’un Tirebolu ve Espiye ilçelerinin 11 köyünün içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynak suyu kuruyunca söz konusu köyler susuz kaldı.

Kuraklıktan etkilenen vatandaşlar bu kez susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalınca belediye itfaiyesi 11 köye su taşımaya başladı.

Giresun’da etkili olan kuraklık nedeniyle su kaynakları kurudu. Bir çok ilçede onlarca köyün ihtiyacının karşılandığı su kaynaklarının kuruması köylüleri Ramazan ayında zor durumda bıraktı. Su kaynakları kuruyan onlarca köyden sadece birisi olan Tirebolu’nun Arageriş Köyü Muhtarı Ahmet Çakmak, Tirebolu ve Espiye ilçelerinde 11 köyün faydalandığı su kaynaklarının kuruduğunu söyledi. Muhtar Çakmak “Kaynak sularının kuruması ile zor durumda kaldık. Yağmur mevsiminde dolan depolarımızda da tek damla su kalmadı. Temizlik için kullandığımız dere sularımızda kurudu. Arageriş köyümüzün kaynak suyunu Tirebolu’dan 9, Espiye’den 2 köy kullanıyordu. Şimdi 15 köy susuz kaldık” dedi.

İTFAİYE ARAÇLARI İLE KÖYLERE SU SERVİSİ YAPILIYOR
Susuzluk nedeniyle bir damla suya hasret kalan köy ve mezralara akşam saatlerinde içme suyunun itfaiye araçlarıyla getirildiğini belirten Muhtar Çakmak “Hiçbir dönemde böyle kurak mevsim görülmedi. Kuraklığın etkileri ciddi bir şekilde görülmeye başlandı. Kaynak sularının kuruması üzerine köyde yaşayanların su taleplerine Tirebolu Belediyesi’nin itfaiyesi ve zaman zamanda Orman İşletme cevap vermeye çalışmaktadır” diye konuştu.
Köyde itfaiyenin getireceği suyu bekleyen kadınlar ise gün boyu su nöbeti tuttuklarını söyledi. Köye itfaiyenin gelmesiyle adeta bir birleriyle yarışan köylü kadınlar, kaplarını biran önce doldurup iftar için hazırlık yapmaya çalıştıklarını kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel