Doğu Karadeniz'de son çay alımı!

 Doğu Karadeniz Bölgesi'nde nadir olarak görülen dördüncü sürgün yaş çay hasadı başladı. Üreticiler, topladıkları çayları peşin fiyatına kilogramı 60 kuruştan özel sektörlere satıyor. Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada,

Doğu Karadeniz'de son çay alımı!

 

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde nadir olarak görülen dördüncü sürgün yaş çay hasadı başladı. Üreticiler, topladıkları çayları peşin fiyatına kilogramı 60 kuruştan özel sektörlere satıyor.
 
Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, bu sürgünde 40 bin tonluk bir rekolte beklediklerini söyledi.
 
Dördüncü sürgünde toplanan çayın gelecek sezonun birinci sürgününde hasadı yapılacak olan çaya zararı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu sürgünde toplanan çayın 2013 Mayıs ayına kadar kendini yenilemesi, toparlaması zor olacaktır. Gelecek sezonun birinci sürgün rekoltesinde bir düşüş olması muhtemeldir. Sürgün sonu itibariyle 40 bin tona yakın bir çay rekoltesi bekliyoruz. Üretici çayını düşük fiyata özel sektöre satarak elinden çıkarmayı düşünüyor. Özel sektörün düşük fiyata çay alması da çaydaki randıman düşüklüğünden dolayı kaynaklanıyor." dedi.
 
Kurban Bayramı'nı çay toplayarak geçiren üreticiler ise dördüncü sürgün çayını çok nadir topladıklarını ve topladıkları çayı peşin fiyatına 60 kuruştan özel sektörlere sattıklarını söyledi.
 
Çay üreticisi Saadet Yıldırım, "35 senedir çay topluyorum ama ilk defa dördüncü sürgünde bu kadar fazla çay hasadı yaptım. Biz üçüncü sürgün sonunda 'çay bitti' derken dördüncü sürgünü de toplar olduk. Kurban Bayramımızı çay toplayarak geçirdik." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler