Doğu Karadeniz'de bir tuhaf grev

Haber61.Net - Haber Servisi - Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde (ÇAYKUR) geçtiğimiz yıldan beri sendika belirsizliğini korurken Türk İş'e bağlı Tek Gıda İş bu belirsizliği ortadan kaldırmak için greve gitmişti. ÇAYKUR, Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yetki

Doğu Karadeniz'de bir tuhaf grev

Haber61.Net - Haber Servisi - Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde (ÇAYKUR) geçtiğimiz yıldan beri sendika belirsizliğini korurken Türk İş'e bağlı Tek Gıda İş bu belirsizliği ortadan kaldırmak için greve gitmişti. ÇAYKUR, Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yetkiyi Hak İş'e Bağlı Öz Gıda İş sendikasına vererek durumun biraz daha gerilmesine neden olmuştu.

Uzun Yıllar Mahkemelik olan Öz Gıda İş sendikası ile Tek Gıda İş sendikasındaki sorun Sütlüoğlu'nun yetkiyi Hak İş'e vermesi ile birlikte kriz çözülmüş olsa da gerçek böyle olmadı. Tek Gıda İş üyeleri bir bir istifa ederek Hak İş'e geçti. Grev çağrısı yapan Türk İş'li sendika yöneticileri yapmış oldukları eylemi İşçiye duyurmadan kendilerine göre de hareket edince ÇAYKUR genelinde kendisine üye işçi sayısı 400' kadar düştü.

İki yıldır Tek Gıda İş Fabrikaların genelinde grevdeymiş gibi gözükse de aslında üyesi olmadığı için bu eylemin geçerliliği kalmadı. En ilginç olanı ise bir çok fabrika önünde "bu işyerinde grevdir" ibareli yazılı pankartlar bulunmakta. Üyesi olmayan sendikanın grev pankartları dikkat çekiyor.

cayeli-cay-fabrikasi.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler