Doğu Karadeniz'de 20 kez deprem oldu

 Doğu Karadeniz bölgesi merkez üssü Gürcistan olan depremler ile sarsılmaya devam ediyor.Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.Netİstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ulusal deprem gözetleme verilerine yansımasına gör

Doğu Karadeniz'de 20 kez deprem oldu

 

Doğu Karadeniz bölgesi merkez üssü Gürcistan olan depremler ile sarsılmaya devam ediyor.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.Net

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ulusal deprem gözetleme verilerine yansımasına göre Doğu Karadeniz Bölgesi Gürcistan merkez olmak üzere 20 defa yer sarsıntısına maruz kaldı.

Dün saat 15:31 sıralarında ilk depremin olmasının ardından peş peşe gelen yer sarsıntıları bölgede panik yaratırken yer sarsıntıların en büyüğü 5.3 en küçüğü ise 2.5 olmak üzere 20 kez artçı deprem oldu.

Rasathane panik yok

Haber61.NET Rasathaneden edindiği bilgiye göre bölgemizde 3,2’lik yer sarsıntılarının Doğu Karadeniz bölgesinde sürekli olduğu ve bu sallantıların önemli olmadığını verilerine ulaştı. Rasathane yetkilileri “ vatandaşların paniklememesi gerektiğini sürekli Karadeniz’in ortasında böyle sarsıntılar oluyor. Bu sarsıntılar yıkıcı etkisi olmadığından tehlikeli değil. Bu depremin merkez üssü Karadeniz’in Gürcistan kıyısında olduğu için vatandaşlar depremi yakından hissetti.” Şeklinde ifade edildi.

Rasathane yapılan açıklamada Karadeniz’in ortasında sürekli böyle depremler oluyor. Bu depremler deniz içinde yer kürenin oynamasından kaynaklanıyor. Bunun şiddeti yada büyüklüğü yıkıcı etki adlında değil. Kıyılarda olunca vatandaşlar panikliyor. Korkulacak bir şeyin olmadığı bildirildi 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel