Doğu Karadeniz'de 180 köye ulaşım kapalı

Doğu Karadeniz'de hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 180 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.Kar yağışının yoğun yaşandığı Artvin'de, merkezde 14, Ardanuç'ta 11, Arhavi'de 14, Borçka'da 26, Hopa'da 9, Murgul'da 10, Yusufeli'nde 1 ve Şavşat'ta

Doğu Karadeniz'de 180 köye ulaşım kapalı

Doğu Karadeniz'de hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 180 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kar yağışının yoğun yaşandığı Artvin'de, merkezde 14, Ardanuç'ta 11, Arhavi'de 14, Borçka'da 26, Hopa'da 9, Murgul'da 10, Yusufeli'nde 1 ve Şavşat'ta 26 olmak üzere 111 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi'ne bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Hopa-Borçka kara yolundaki 690 rakımlı Cankurtaran mevkisinde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Trafik ekipleri Borçka ve Hopa çıkışında sürücüleri uyararak zincir, çekme halatı ve takoz bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor.

Şavşat-Sahara kara yolunda ise araçların, kar lastiği ve zincirsiz geçişlerine izin verilmiyor.

RİZE

Rize'de ise Ardeşen'de 2, Çamlıhemşin'de 7, Çayeli'nde 16, Fındıklı'da 4, Hemşin'de 3, pazar'da 7 ve İkizdere'de 3 olmak üzere 42 köyün yolu kar nedeniyle kapalı.

İl Özel İdaresine bağlı 27 ekip, söz konusu yollarda karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, il genelinde hafta sonu etkili olan kar yağışı dolayısıyla 82 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, "Ekiplerimizin yaptığı kar temizleme çalışmasıyla 58 köy yolumuz açıldı" dedi.

Merkez ilçede 10, Kürtün'de 9 ve Torul'da 5 olmak üzere 24 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden Akdoğan, "Ekiplerimiz bu köy yollarımızda çalışmalarını sürdürmektedir. Akşam saatlerine kadar sürecek çalışmamızla kapalı yolları ulaşıma açmaya çalışacacağız. Vatandaşlarımızın yollarını açtırmak için asılsız ihbarda bulunmamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Bayburt'ta, kışın kar nedeniyle kapanan ve kimse yaşamadığı için çalışma yapılmayan 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel