Doğu Karadeniz Alpler gibi olacak!

Trabzon ve Rize’yi gezen İsviçre Türk Seyahat Acenteleri Birliği heyeti, Doğu Karadeniz’in tarihi ve doğal dokusuyla İsviçre Alpleri’ndeki gibi cazip bir turizm bölgesi olabileceğini ifade ediyor.Doğu Karadeniz’in turistik değerlerini yerinde görmek ve çe

Doğu Karadeniz Alpler gibi olacak!

Trabzon ve Rize’yi gezen İsviçre Türk Seyahat Acenteleri Birliği heyeti, Doğu Karadeniz’in tarihi ve doğal dokusuyla İsviçre Alpleri’ndeki gibi cazip bir turizm bölgesi olabileceğini ifade ediyor.

Doğu Karadeniz’in turistik değerlerini yerinde görmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere İsviçre Tük Seyahat Acenteleri Birliği (TİSAB) üyeleri, Doğu Karadeniz’e gezi düzenledi. Bölgenin sahip olduğu turizm potansiyeli konusunda olumlu izlenimler edindiklerini belirten TİSAB Başkan Yardımcısı Fikret Tunç, bölgeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

20140916aw193619_01.jpgTunç, iklim değişiklikleri ve yaşlanan Avrupalılar’ın tatillerini geçirebilmesi için Doğu Karadeniz’in önemli bir avantaja sahip olduğunu belirterek “İşte bunu düzenlediğimiz geziyle yerinde görme fırsatı yakaladık. Doğası, iklimi, tarihi değerleri ve kültürü ile bu bölge gelecek için büyük avantajlara sahiptir” dedi.

Doğu Karadeniz’in birçok spor dalı için de doğal bir alan olduğunu vurgulayan Tunç, “Doğu Karadeniz’i, Türkiye’nin en çok turist ağırlayan bölgelerinden daha avantajlı görüyoruz. Buraların tanıtılmasında, Türk turizmine yurtdışından hizmet eden acenteler olarak bize de büyük görevler düşmektedir. Daha önce ülkemizin farklı yerlerine yaptığımız inceleme gezilerinden sonra o bölgelerin turist sayısında artış yaşandığını sevinerek görmekteyiz. Doğu Karadeniz için de İsviçre’den gelecek olan turist sayısında yakında artış olacağını ümit etmekteyiz” dedi.

20140916aw193619_02.jpgDOĞU KARADENİZ’E İSVİÇRELİ TURİST AKINI OLACAK

Her yıl İsviçre’den Türkiye’ye 400 binin üzerinde turist geldiğine değinen Tunç, “Bu turistlerin yüzde 35’ini TİSAB üyeleri ülkemize göndermektedir. Yılda 15 milyon turizm hareketliliği olan İsviçre pazarından daha fazla pay alabilmek için Doğu Karadeniz bölgesi alternatif bir destinasyon olacaktır. Bölge halkı ve turizme inanan yatırımcıların bölge için önemli bir ekonomik kaynak oluşturacak turizme daha fazla tanıtım ve altyapının olgunlaşması için çalışılması gerekmektedir” diye konuştu.

20140916aw193619_03.jpgTİSAB Turizm Bölümü Başkanı Ali Güney de, Türkiye’nin İsviçre turizm pazarındaki yerinin ABD’den sonra 8. sırada olduğuna vurgu yaparak, bu alandaki başarıyı artırmak için Doğu Karadeniz’in fırsat olduğunu söyledi. Güney, “İsviçre’nin nüfusu 8 milyona yakın. Buna rağmen turizm hareketliliği yılda 15 milyon. Her İsviçreli yılda iki kez tatil yapıyor. İsviçre Alplerinden daha çok doğal güzelliği olan Dogu Karadeniz’in tanıtımının iyi yapılması halinde Türkiye’nin Alpleri olması için bir engel görmüyoruz” dedi.

Bölgedeki 5 günlük temaslarında hep olumlu sinyal aldıklarını bildiren Güney, “Biz turizmden para kazanan şirketler olarak kendi ülkemizin değerlerini pazarlamayı hem bir milli vazife hem de Karadeniz’in evladı olarak da vicdani bir borç olarak görmekteyiz. Karadeniz gezimiz çok olumlu temaslara ve ziyaretlere vesile oldu. İnşallah bunu rakamlara yansıtarak neticeye ulaştıracağız” şeklinde konuştu.
İsviçre’den gelen 25 kişilik TİSAB heyeti, filmlerde ve belgesellerde gördükleri Doğu Karadeniz’e hayran kalırken, turizmciler, bölgenin tanıtımı için hem Karadenizliler’e hem de bölge yetkililerine büyük görevler düştüğünü kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler