Doğal gaz kullanan bin 110 TL az ödüyor!

AKSA Doğal Gaz Ordu Bölge Müdür Yardımcısı Hakkı Kahya, 5 yılık sürede Ordu’da 280 kilometrelik doğal gaz hattının yapıldığı söyledi.Ordu’da 24 bin konutun doğal gaz kullandığını belirten Hakkı Kahya, “Ordu’da 17 mahalleye doğal gaz arzını sağladık” dedi.

Doğal gaz kullanan bin 110 TL az ödüyor!

AKSA Doğal Gaz Ordu Bölge Müdür Yardımcısı Hakkı Kahya, 5 yılık sürede Ordu’da 280 kilometrelik doğal gaz hattının yapıldığı söyledi.

Ordu’da 24 bin konutun doğal gaz kullandığını belirten Hakkı Kahya, “Ordu’da 17 mahalleye doğal gaz arzını sağladık” dedi.

Havaların soğutmasıyla birlikte doğal gaz’a talebin artığını kaydeden, AKSA Doğal Gaz Ordu Bölge Müdür Yardımcısı Hakkı Kahya, “Şu anda yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Özellikle yapım aşamasının sonu geldiğimizden dolayı özellikle gaz açma işlemlerimiz bütün hızıyla devam ediyor. 2013 yılı sonu itibariyle Ordu’da 50 bin dairenin önünden doğal gaz hattı geçmiş olacak. Vatandaşlarımız abone olup tesisatlarını yaptırdıkları taktirde doğal gazın konforundan ve avantajından yararlanabilecekler. Doğal gaz hem çevre dostudur” diye konuştu.

“DOĞAL GAZ KULLANAN BİN 110 TL DAHA AZ ÖDÜYOR”

Doğal gazın odun ya da kömürden maliyetinin daha düşük olduğunun altını çizen Kahya, “120 metrekarelik alana sahip bir konutta, ısınma ihtiyacının karşılanmasında yılda 2 ton kömür, mutfak ve sıcak su ihtiyacının karşılanmasında ayda 2 tüp kullanıldığında yıllık 2 bin 600 TL bedel ödenmektedir. Isınma, sıcak su ve pişirme için gerekli olan enerjiyi doğalgazla elde edildiğinde ise ödenen miktarın sadece bin 500 TL’dir. Isınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacında doğalgaz kullanmayı tercih edenlerin kömür ve tüp kullananlara göre yılda bin 100 TL daha az ödediklerini ortadır” şeklinde konuştu.

Öte yandan, doğal gaz çalışmalarının 2014 yılında da tüm hızı ile devam edeceğini belirten Kahya, Ordu’da yatırımların en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

20131115aw000475_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel