Doğa turizmi Trabzon'u cazibe merkezi yaptı

 Deniz, kum, güneş üçlemesinin yanında son yıllarda doğa turizminin ön plana çıkması, Trabzon'u cazibe merkezi haline getirdi.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Trabzon'da bu yıl ocak-kasım döneminde müze ve ören yerlerini ziyaret eden tur

Doğa turizmi Trabzon'u cazibe merkezi yaptı

 Deniz, kum, güneş üçlemesinin yanında son yıllarda doğa turizminin ön plana çıkması, Trabzon'u cazibe merkezi haline getirdi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Trabzon'da bu yıl ocak-kasım döneminde müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısında geçmiş yıllara oranla önemli yaşandığını belirtti.

Başta Sümela olmak üzere, diğer ören yerleri ve müzeleri ziyaret edenlerin geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 arttığını vurgulayan Öz, "İlimizdeki müzeleri kasım ayı itibariyle 1 milyon 762 bin 875 yerli, 672 bin 709 yabancı olmak üzerene toplam 2 milyon 435 bin 584 kişi ziyaret etti" dedi.

Trabzon'a son yıllarda Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Öz, şöyle devam etti:

"Bu yılın kasım ayı itibariyle yaklaşık 187 bin Arap turist ilimizi ziyaret etti. Riyad-Trabzon arası direkt uçak seferleri ile önümüzdeki yıllarda bu artış devam edecektir. Trabzon'un en etkin turizm modeli kuşkusuz kültür turizmidir. Son yıllarda deniz, kum, güneş üçlemesinin yanında insanlar artık doğa turizmine de büyük önem vermeye başladı. Bu bakımdan Doğu Karadeniz cazibe merkezi olmaya başlamıştır. İlimiz, doğal güzellikleriyle Arapların yoğun ilgisini çekiyor. Trabzon, tarihsel, kültürel ve doğa kaynakları açısından büyük bir potansiyele ve zenginliğe sahip."

Turizmin çeşitlendirilmesi ve tüm yıla yaygınlaştırılması adına çalışmaların sürdüğünü ifade eden Öz, "Doğa temelli alternatif turizm çeşitleri ile kültür turizmi bakımından marka kentler kapsamına alınan güzel ilimiz Trabzon'un daha büyük heyecan ve hızlı bir ivme ile turizmden hak ettiği payı alacağına inanıyorum" diye konuştu.

Öz, 2014 yılında ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına katılım sağlamak üzere planlamaların yapıldığını da vurgulayarak, ilin her yönüyle tanıtımı için materyaller hazırlandığını, planlama, projelendirme ve yatırımlar bittiğinde turizmin daha da çeşitlenip bütün bir yıla yayılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler