Dink cinayetinde ihmal davası!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili hakkında ikinci kez görevi ihmal suçundan dava açılan eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Ö'nün yargılanmasına devam edildi. Trabzon 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, sanık Ali Ö

Dink cinayetinde ihmal davası!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili hakkında ikinci kez görevi ihmal suçundan dava açılan eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Ö'nün yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, sanık Ali Ö katılmadı. Mahkeme heyeti, davaların, birleştirme yönündeki talebi bilahare değerlendireceğini belirterek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Müşteki taraf avukatlarından Av. Engin Cinmen, davalar arasında irtibatın sadece görev yönünden olmadığını ileri sürerek, davanın İstanbul'daki dosya ile birleştirilmesi talebinde bulundu.

Av. Cinmen, şunları söyledi: "Bize göre bu davalar arasındaki irtibat sadece görev yönünden değildir. Sadece Ali Ö yönünden de değildir. Diğer sanıklar açısından da bir bağlantı var. İstanbul'da yürütülen Hrant Dink'in öldürülmesi olayı nedeniyle mevcut olan davada ortaya çıktığına göre daha önceden ölüm olayından önce Ali Ö ve diğer görevlilerin bu olay hakkında bilgi edindikleri halde bu bilgileri örs bas ederek ağır bir kasta yaklaşan kusur içerisine girmişlerdir."

Bu iddiaları sulh ceza mahkemesindeki yargılamada ileri sürdüklerini anlatan Cinmen, sözlerine şöyle devam etti: "TCK'nın 83 maddesi kapsamında bir olay olduğunu iddia ettik. Fakat dosya içeriğinde görüldüğü gibi mahkemenin verdiği görevsizlik kararı kaldırılmıştır, iade edilmiştir. Bize göre dosyalar arasında bağlantı vardır. Sanıkların eylemlerinin mevcut delillerle birlikte değerlendirmek bize göre ağır ceza mahkemesinde yapılması gerekir. Sanıkların eylemi ihmal mi yoksa TCK'nın 83 maddesinde düzenlenen ihmal suretiyle öldürme eylemine katılmamı şeklindeki suç vasfının tayini mahkemece yapılması gerekir. Biz özet olarak tüm davalara İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürürütülen dava ile buradaki dava arasında da bize göre hukuki ilişki bulunduğundan İstanbul'daki 14 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyada birleştirilmesi gerekir düşüncesindeyiz."

Sanık Ali Ö'nün vekili Ali Sürmen de söz konusu davanın İstanbul'da görülen dava ile bir ilgisinin bulunmadığını belirterek şunları söyledi: "Bize göre müşteki tarafının da iddia ettiği kamu görevlilerinin ihmalleri olup olmadığıdır. Bu olayın İstanbul'daki cinayet olayı ile bir ilgisi yok. İsnat edilen suç açısından müştekilerin doğrudan suçtan zarar gören sıfatı yoktur."

Mahkeme heyeti de, "Müştekilerin katılma talep ve iddialarına dayanak teşkil eden Hrant Dink'in öldürülmesi olayına bağlı olarak ölen şahısla müştekilerin bağlantılarını gösterir şekilde veraset belgesi veya nufus aile kayıt tablosunun dosyaya celbine, Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2008/615 Esas sayılı dava dosyasının onaylı suretinin çıkarılıp dosyaya konulmasına, Katılma konusunda 1 nolu ara kararı yerine geldikten sonra müteakiben olumlu veya olumsuz mahkememizce karar verilmesine, Katılma konusunda karar verildikten sonra dosyaların birleştirilip birleştirilmemesi hususunda bilahare karar ittihazına" yönünde karar verdi. Duruşma 29 Mart 2011 tarihine ertelendi.

Öte yandan sanık Ali Ö'nün görevi ihmal suçundan Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılaması sürerken, Adalet Bakanlığı'nın soruşturma izni isteği üzerine Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında iddianame hazırlanarak görevi ihmal suçundan dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel