Dikkat! Fiskobirlik tarihi açıkladı...

 Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, yeni mahsul ürünleri piyasa fiyatının üzerinde peşin olarak alacaklarını ve alım kampanyalarını doğu bölgesinde 8, batı bölgesinde ise 28 ağustos tarihinde aç

Dikkat! Fiskobirlik tarihi açıkladı...

 Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, yeni mahsul ürünleri piyasa fiyatının üzerinde peşin olarak alacaklarını ve alım kampanyalarını doğu bölgesinde 8, batı bölgesinde ise 28 ağustos tarihinde açacaklarını açıkladı. 

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar düzenlediği basın toplantısında 2014 fındık rekoltesi ve oluşacak piyasa fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu. Geçen yıl olduğu gibi bu sezonda üreticilerin fındığını peşin olarak almaya hazır olduklarını belirten Bayraktar, piyasa üzerinde 10 kuruş fazla fiyat vereceklerini söyledi. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar yaptığı açıklamada, “Piyasada üreticilere alternatif bir sunmak ve fiyatları üretici lehine yükseltmek amacıyla iki ayrı yöntemle fındık alacağız. Yöntemlerimizden birisi emanete fındık almak olacaktır. İkincisi ise peşin olarak fındık alacağız. Fındığı öğleden önce alıyorsak öğleden sonra hesaplarına para yatırılacaktır. Kendimiz fiyat açıklamayacağız ancak piyasada o gün fiyat ne kadarsa biz 10 kuruş fazlasına alacağız. Geçen yıl bunu başardık ve yaptık. Bize geçen yıl ürününü verenler parasını peşin olarak almışlardır. Bu güveni bu yıl daha fazla sağlayacağız. Amacımız FİSKOBİRLİĞİ, yeniden güçlü kılarak piyasa koşullarına bırakılmış üreticiye alternatif sunmaktır. Biraz da olsun fiyatları yükseltebilmektir. Fındık üretim alanlarında Doğu bölgesinde 8, Batı bölgesinde ise 28 ağustosta alımlara başlayacağız” dedi.
Geçmiş yıllardan üreticiye olan ürün borcuyla ilgilide açıklama yapan Bayraktar, “Üreticimize yaklaşık 10 milyon TL’nin üzerinde bir borcumuz bulunmaktadır. Bu borcumuzu kasım ayı sonuna kadar ödemiş olacağız. Ancak bu tarihe kadar ise FİSKOMAR marketlerimizden alacakları karşılığında alış veriş yapabilirler” diye konuştu.

Fındıkta 2014 rekolte tahminleriyle ilgilide değerlendirme yapan Bayraktar, “Bizim 90 ziraat mühendisimizin saha çalışmasında ortaya çıkardığı tahmini rekolte 430 bin ton civarındadır. Başka kurumlarda rekolte tahminlerini açıkladılar. Kimisi afaki, kimisi ise çok düşük rakamlar. Biz az olanı çok, çok olanı az gösterme gayretinde değiliz. Biz gerçek rakamlara ulaşabilmektir. Bu doğrultuda son 20 yıldır yaptığımız rekolte tahminlerinde yanılgımız yüzde 3 oranındadır. Diğer rekolte açıklayanların yanılgıları ise çok daha yüksektir. Bu açıdan değerlendirirsek üreticilerimizin FİSKOBİRLİK’in tahminlerine güven duymaları gerekir” diye 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler