Diğer balık çeşitlerine "hamsi" darbesi

Karadeniz’de geçimini balıkçılık yaparak sağlayan balıkçılar, balık satışlarında durgunluk yaşandığını belirttiler. Hamsinin bölgeyi erken terk etmesi ile birlikte balık fiyatlarında değişim olduğunu söyleyen balıkçılar, umutlarının gelecek seneye kaldığı

Diğer balık çeşitlerine "hamsi" darbesi

Karadeniz’de geçimini balıkçılık yaparak sağlayan balıkçılar, balık satışlarında durgunluk yaşandığını belirttiler. Hamsinin bölgeyi erken terk etmesi ile birlikte balık fiyatlarında değişim olduğunu söyleyen balıkçılar, umutlarının gelecek seneye kaldığını ifade etti.

Mezgidin 8 liradan 12 liraya, çinakopun 8 liradan 15 liraya, barbunun 10 liradan 18 liraya, istavritin 3 liradan 8 liraya, sarganın 10 liradan 15 liraya çıktığını söyleyen balıkçı Hakkı Yılmaz, “Şuan hamsimiz bittiğinden dolayı diğer balık çeşitlerinde biraz pahalılık var. Bir zamanlar hamsiye hoş geldin dedik, şimdi hamsiye güle güle diyoruz. Yıl başına giriyoruz piyasa pek iyi değil. Doğru bir alışverişte yok. Hamsi artık gitti. İnşallah hamsiye bir daha ki sene başlayacağız. Bu sene hamsi acayip bir şekilde azaldı. Ara ara gelmekte ama gelince de pahalı oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler