Devletin yapamadığını onlar yaptı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyan öğrenciler "Topluma Hizmet uygulaması" dersinde proje geliştirip Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde bir okulu kendi aralarında para toplayıp esnaftan da destek alarak adeta yeniden inşa

Devletin yapamadığını onlar yaptı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyan öğrenciler "Topluma Hizmet uygulaması" dersinde proje geliştirip Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde bir okulu kendi aralarında para toplayıp esnaftan da destek alarak adeta yeniden inşa ettiler.

Dördüncü sınıf öğrencileri ilçeye bağlı Gümüşlü Köyü anaokulunun iç ve dış cephe boyasını ve sınıfın beton olan zeminini küçük öğrencilerin fizyolojisinin bozulmasını engellemek için laminant parke yaptılar. 

Bunlarla da yetinmeyen üniversiteli öğrenciler okulun salonuna da çizgi film karikatürleri yaptılar. KTÜ’lü öğrenci grubu minik öğrencilere bir de keşfetmeyi öğrensinler diye vücudumuzdaki organların özelliklerini ve kabiliyetlerini dokunmatik tuşlarla öğreten, dokunulduğu organı tüm detaylarıyla anlatan insan vücudunu tüm yönleriyle tanıtan 460.20120105232925.jpg

Türkçe seslendirmeli elektronik insan anatomisi cihazı aldılar.

Anaokulu öğrencilerinin yakacaklarını da temin eden KTÜ öğrencileri; öğrencilerin yaşlarına uygun hikaye ve boyama kitapları, zihinsel gelişimleri için yapbozlar, çeşitli oyuncaklar ve spor malzemeleri olan basketbol setiyle birlikte öğrencilerin eğitimi için bir de dvd çalar temin ettiler.

KTÜ öğretim görevlisi Ali Kemal Yılmaz’ın sorumlu olduğu "topluma hizmet uygulamarı dersinin uygulama aşaması ile ilgili olarak üniversiteli öğrenci grubu adına konuşma yapan Halim Üçüncü, "dersimiz kapsamında Akçaabat Gümüşlü Köyü Anaokulunu’nun fiziksel koşullarını güzelleştirmek ve eğitim şartlarına uygun bir hale getirmek için sınıf arkadaşlarımla birlikte bir araya geldik. Okulun olumsuz şartlarını gören sınıf arkadaşlarımla birlikte bu projeye bir an önce başlamak için sabırsızlandık ve çok heyecanlandık.

Bu projeyi gerçekleştirirken kendimizi çok mutlu ve huzurlu hissettik, proje boyunca herkesin yüzünden mutluluk okunuyordu. Bu projede yer alan bütün arkadaşlarımla birlikte hayatımızın en mutlu günlerini yaşadığımızı düşünüyoruz. Bu projeyi hayata geçirebildiğimiz için arkadaşlarım ve ben çok mutluyuz. Bu projede bize yardımcı olan Trabzon ve Akçaabat esnafına teşekkür ederiz. Mutlu olmak mutlu etmekten geçer’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel