Devlet sahip çıkmıyor....

Giresun Çanakçı ilçesine bağlı Deregözü köyünde vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yaptıkları mahalle yolunu bakımsız olduğu gerekçesiyle kullanamadıklarını belirtti.Deregözü köyü, Armutlu ile Çorak Mahallesi sakinleri, ortak kullandıkları yaklaşık 4 kilomet

Devlet sahip çıkmıyor....

Giresun Çanakçı ilçesine bağlı Deregözü köyünde vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yaptıkları mahalle yolunu bakımsız olduğu gerekçesiyle kullanamadıklarını belirtti.

Deregözü köyü, Armutlu ile Çorak Mahallesi sakinleri, ortak kullandıkları yaklaşık 4 kilometrelik yol bakımsız olduğu için zor durumda kaldıklarını söylerken, mahalle sakinlerinden Osman İmat devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi.
 
Yolun yapılması için yetkililerle görüştüklerini ancak cevap alamadıklarından yakınan İmat, “Bizler Deregözü köyü, Armutlu ve Çorak Mahallesi'nde yaşayan ve geçimini tarımla sağlayan insanlarız. Dolaysıyla yol bizim içim olmazsa olmazlarımızın başında geliyor. 2009 yılında kendi imkanlarımızla yaklaşık 30 hanenin kullanacağı yolu yapmak için yer sahipleri ile bir araya geldik ve bir iş makinesi kiraladık.
 
Yaklaşık 4 kilometre olan yolu yaptırdık. Yaptırmış olduğumuz yol bize yaklaşık 45-50 bin liraya mal oldu. Yaptırdığımız yolun bakımı olmadığı için fındık ve çay gibi tarım ürünlerimizi traktörle taşıyoruz. Yolun planı projesi olmadığı için kimse bize yardımcı olmuyor. Yolumuzun onarılmasını ve bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel