Denizdeki ağaçları yakacak olarak topladılar!

Ordu'da meydana gelen sel sonrası halk denize sürüklenen ağaçları topladılar

Denizdeki ağaçları yakacak olarak  topladılar!
Geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketi hayatı felç ederken bazı vatandaşlar selin denize sürüklediği ağaçları toplayan halk kışlık yakacaklarını çıkarıyorlar. 

Ordu’nun Fatsa ve Perşembe ilçelerinde sel sularının Karadeniz’e taşıdığı ağaç parçaları vatandaşlar tarafından yakacak olarak toplanıyor. 
Fatsa ve Perşembe ilçelerinde yaşanan sel afetinde Ilıca Irmağı'nın taşması sonucu Yalıköy ve Bolaman havzasındaki bölgelerde birçok ağaç yerinden sökülerek denize doldu. Denizdeki ağaç ve parçalarını bazı vatandaşlar traktör yardımıyla, bazı vatandaşlar da elleriyle toplamaya çalıştı. Kış yakacağını denizden çıkaran vatandaşlar, bir yandan da denizin temizlenmesini sağladı.

Denizden ağaç ve parçalarını toplayan Necmi Cabar isimli vatandaş yaptığı açıklamada, sel sularının koparttığı ve denize getirdiği odunları topladıklarını belirterek, “Denize inen ağaçları kıyıya çekiyoruz. Bunları kışın yakacak olarak kullanacağız. Vatandaş denizdeki odundan faydalanıyor. Biri ağlıyor biri gülüyor” dedi.

Murat Yıldız ise selle denize gelen ağaç ve odundan yararlandıklarını ifade ederek, “İhtiyaç için odunları evlere götüreceğiz ve kışın yakacağız. Bu fırsatı değerlendiriyoruz. Aynı zamanda deniz temizlenmiş oluyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel