Denetim Ekipleri Yenilendi

Trabzon'da 2013 yılında denetimlerin daha etkili ve devamlı yapılabilmesi için denetim ekiplerinin yenilendiği bildirildi.Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararlarını Ö

Denetim Ekipleri Yenilendi

Trabzon'da 2013 yılında denetimlerin daha etkili ve devamlı yapılabilmesi için denetim ekiplerinin yenilendiği bildirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararlarını Önleme Programı kapsamında kapalı alanlarda tütün ürünlerinin tüketilip tüketilmediği yönündeki denetimlerin devam ettiği belirtildi.
 
Açıklamada, 2013 yılında denetimlerin daha etkili ve devamlı yapılabilmesi için denetim ekiplerinin yenilendiği ifade edilerek, şöyle devam edildi: 
 
"Bu kapsamda yenilenen denetim ekiplerine 18 Aralık ve 21 Aralık'ta Fatih Devlet Hastanesi toplantı salonunda Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararları ve Kontrolü hakkındaki 4207 sayılı kanun hakkında eğitim verilmiştir. Yapılan bu eğitimler ile denetim ekipleri, Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararları hakkında, dünyada bu mücadelenin nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.
 
Denetim ekipleri, denetim esnasında tespit edilen ihlaller hakkında ne tür işlem yapılması gerektiği konularında bilgi alışverişinde bulunmuşlardır."
 
Trabzon'da büyük başarı elde edilen "Dumansız Hava Sahası" çalışmalarının halkın desteği ile devam edeceği kaydedilen açıklamada, kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünlerinin tüketimi ile ilgili 184 SABİM, 155 polis ve 156 jandarma telefonlarına ihbarda bulunulabileceği bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler