Demiryolu tartışması sürüyor

Hatay'ın Merkez İlçesi Antaya'ya ulaşan demiryolu hattı, bölgenin Ortadoğu ve Avrupa'ya bağlayabilecek demiryolu projesinde aktarma istasyonu olabilme avantajının, Türkiye'nin Çin'le yapılan ekonomik anlaşmalar çerçevesinde başlatılan 'sürat demiryolu pro

Demiryolu tartışması sürüyor

Hatay'ın Merkez İlçesi Antaya'ya ulaşan demiryolu hattı, bölgenin Ortadoğu ve Avrupa'ya bağlayabilecek demiryolu projesinde aktarma istasyonu olabilme avantajının, Türkiye'nin Çin'le yapılan ekonomik anlaşmalar çerçevesinde başlatılan 'sürat demiryolu projesi' ülkenin gündemine gelmesiyle; bölgeler arasında rekabet de arttı.

HASİAD Başkanı ve DASİFED Başkan Yardımcısı Yahya Kemal Nalçabasmaz, projenin içerisinde Akdeniz Bölgesi'nin olmayışının bölge işadamlarını hayal kırıklığına uğrattığını öne sürdü.

Nalçabasmaz, "Edirne'den Ankara, Sivas, Erzurum üzerinden Kars'a kadar Türkiye'yi batıdan doğuya uzanan ana hatla geçecek olan Hızlı Tren projesine İzmir, Antalya, Trabzon, Diyarbakır ve Kayseri bağlantıları dahil edildiği görülmektedir. Ege, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz ve Batı Akdeniz'in projenin içerisinde olmasına rağmen 30 milyar Dolar tutacak geleceğin ulaşım araçlarında uçak kadar önem arz eden projeyi Ortadoğu'ya bağlama kısmının eksik olduğunu görüyoruz. Kayseri bağlantısının Hatay'a kadar uzatılmasını talep ediyoruz" dedi.

Nalçabasmaz, "Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu'na bağlı dernekler olarak bu eksikliğin giderilmesi yönünde farkındalık yaratarak hükümet nezdinde de lobi faaliyetlerine başlamış bulunmaktayız. Sivil toplum kuruluşlarını da bu durumlarda asıl görevlerinden olan bölgesel gelişmişlik çizgisinin yükseltilmesi çabalarına katkıda bulunmaya çağırıyoruz. El birliği ile sahip çıkarsak bundan öncekilerde olduğu gibi, şu an Hatay olarak şanslıyız, bakanımızla başaracağımız inanıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel