Demiryolu tartışmaları sürüyor

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, demiryolu güzergah tartışmalarına dahil olarak İlgili Bakanlığın yıllarca süren çalışmasını tek başına bir kenara bıraktıran Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği

Demiryolu tartışmaları sürüyor

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, demiryolu güzergah tartışmalarına dahil olarak İlgili Bakanlığın yıllarca süren çalışmasını tek başına bir kenara bıraktıran Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik'in bir an önce ilgili Bakanlığın en üst kademesinde göreve çağrılmasını istedi. Pir, Çelik'in açıklamalarının Gümüşhane kamuoyu tarafından şaşkınlıkla ve tepkiyle karşılandığını söyledi.

Prof. Dr. Çelik'in 8 Şubat tarihinde Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında "Yazmış olduğu mektupların karşılığı olarak yetkililerden kendisine 'Erzincan - Gümüşhane- Trebolu ve Erzincan- Gümüşhane -Trabzon demiryolu hatlarının fizibl olmadığına dair açıklama" geldiğini belirttiğini hatırlatan Pir, Cumhuriyet tarihi boyunca sürekli gündemde kalan ve özellikle son yıllarda çalışmaları yoğunlaşan ve 22 Aralık 2011 tarihinde de Gümüşhane'de ÇED toplantısı ile yeni bir safhaya giren demiryolu projesinin fizibl olmadığına dair resmi cevabın olduğu açıklamasını eleştirdi.

Pir, "Üzerinde devletin ilgili bakanlığının yıllarca çalıştığı, pek çok bilim adamının görüşünün alındığı ve pek çok teknik eleman ve bürokratın görev yaptığı ve uzun süren çalışmalar sonunda da ÇED çalışmalarının tamamlandığı bu projenin bir Profesörün itirazı üzerine rafa kaldırılıyorsa, öncelikle bu profesörümüzü tebrik etmek gerekir" serzenişinde bulunarak, "Daha sonra da bu projede çalışan yüzlerce teknik adam ve bürokratın, bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalarda kamuoyuna yanlış bilgi vermeleri, devletin kaynaklarını bu çalışmalarla israf etmeleri nedeniyle de haklarında yasal işlem başlatılması gerekir. Hatta, ilgili bakanlığın yıllarca süren çalışmasını tek başına bir kenara bıraktıran Sayın Hocanın ise, bir an önce ilgili bakanlığın en üst kademesinde göreve çağrılmasının yararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü yüzlerce insanın yıllarca yaptığı çalışmayı, bir mektupla bir anda gündemden kaldırtabilecek bilimsel verilere sahip olan ve bu verilerle ilgilileri ikna etme başarısı gösteren bu hocamızın devlete bundan sonraki katkısı için üst seviyede bir görevde bulunması yararlı olacaktır" dedi.

ÇED toplantı süreçlerinin tamamlanıp belirli bir aşamaya geldiği Erzincan-Tirebolu demiryolu projesi için Prof. Dr. Fazıl Çelik'e "proje fizibl değil" şeklinde mektupla cevap veren yetkililerin, bu açıklamalarıyla ortaya koydukları tezat davranışlarının devlet erki ile bağdaşmadığını dile getiren Pir gelişen bu olay üzerine Gümüşhane'nin milletvekilleri ve iktidar partisinin il başkanı, Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediye Başkanlığının bu olayı bir an önce araştırıp gereğini yapması ve gelişmeleri ile sonucunun kamuoyu ile paylaşması gerektiğini söyledi.

Pir, Fazıl Çelik'in kendisine gelen cevabi mektubun zarfını değil de tamamını basınla paylaşmasını ve fotokopisini vermesini isteyerek, bu şekilde vatandaşın da olayla ilgili bir şüphesinin de kalmayacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler