Demirtaş Ordu derneklerini ziyaret etti

 Popülist söylemlerle siyaset yapmadığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Yapamayacağımız hiç bir sözü ifade etmedim. Bizim özümüz de sözümüzde bir” dedi.Samsun'da faaliyet gösteren hemşehri derneklerine yönelik ziyaret turlarına b

Demirtaş Ordu derneklerini ziyaret etti

 Popülist söylemlerle siyaset yapmadığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Yapamayacağımız hiç bir sözü ifade etmedim. Bizim özümüz de sözümüzde bir” dedi.

Samsun'da faaliyet gösteren hemşehri derneklerine yönelik ziyaret turlarına başlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ordu Sevgi, Akkuşlular, ve İkizceliler Derneklerini ziyaret etti. Ordu Sevgi, Akkuşlular ve İkizceliler Dernekleri ziyaretleri dolayısıyla Başkan Necattin Demirtaş'a memnuniyetlerini ifade eden Akkuşlar Dernek Başkanı Ömer Pehlivan, Ordu Sevgi Derneği Başkanı Hasan Varol ve İkizceliler Dernek Başkanı Yaşar Cenk, kendilerine yapılan nezaket ziyaretini önemsediklerini ifade etti.

İlkadım Belediyesi'nin hemşehri dernekleri günleri etkinliğinin tüm kültürlerin aynı potada buluşturan sosyal ve kültürel bir organizasyon olarak kent tarihinde yerini aldığını dile getiren Ordulu Dernek Başkanları, “Hemşeri dernekleri buluşmasının Samsun'da faaliyet gösteren derneklerin tek bir çatı altında buluşturan muhteşem bir organizasyondu. Bu faaliyetle hemşehri dernekleri kendi kültürlerini, yöresel örf adetlerini tanıtma ve anlatma imkanı oldu. Birlik, beraberlik içersinde kardeşçe yaşamayı, yaşadığımız şehir için ortak bir hedef üzerinde buluşmayı sağlayan İlkadım Belediyesi Hemşehri Dernekleri Günleri'nin Samsun için önemli bir ihtiyacı yerine getirmiş ve önemli bir boşluğu doldurmuştur” diye konuştu.

“POPÜLİST SİYASET YAPMIYORUM”
Siyaset yaparken hiç bir zaman afaki söylemler içersinde bulunmadığını, yapamayacağı hiç bir sözü ifade etmediğini kaydeden Başkan Demirtaş, "Benim bütün muradım 4,5 yıllık hizmet dönemimde çalışmalarımızı anlatırken popülist söylemlerle kendimi anlatmaya çalışmadım. Halkımıza bugüne kadar afaki söylemlerle günü kurtarmak adına ifadeler geliştirmedim. İmkanlarımız nispetinde yapacağımızı da, yapamayacağımızı da anlattım. Bu noktada çok şükür alnımızı yere eğdirecek hiçbir çalışmamız olmadı” şeklinde konuştu.

Toplumun genelini ilgilendiren hizmet ve projelere ağırlık verdiklerini söyleyen Başkan Demirtaş, "Kentin sosyal ve kültürel gelişiminde yöresel kültürlerin rolünün büyük olduğunu biliyoruz. Hemşehri dernekleri de bir sivil toplum örgütü olarak yönetimde söz sahibi ve yöresel dayanışmayı amaçlayan kenetlenmelerdir. Biz de, bu paralelde geliştirdiğiniz projelerimizle bir ilki gerçekleştirerek hemşehri buluşması adı altında büyük bir kültür organizasyonu tertipledik. Samsun'da faaliyet gösteren ama birbirini tanımayan ve görüşmeyen derneklerimiz buluşturarak kaynaştırdık. İlerleyen yıllarda da bu hemşehri günleri buluşmamızı daha geniş kitlelere hitap edecek şekilde devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrası Başkan Demirtaş, dernek başkanlarına “Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Var” sözünü hatırlatarak kahve fincan takımı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel