Değerlendirme toplantısı yapıldı

‘Trabzon Ekonomisinin Geliştirilmesi, Mevcut Sorunların ve Çözüm Önerilerinin Tespiti 2012 yılı 1. Değerlendirme Toplantısı’ Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) bugün yapıldı. Toplantıya başkanlık eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,

Değerlendirme toplantısı yapıldı

‘Trabzon Ekonomisinin Geliştirilmesi, Mevcut Sorunların ve Çözüm Önerilerinin Tespiti 2012 yılı 1. Değerlendirme Toplantısı’ Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) bugün yapıldı.

Toplantıya başkanlık eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehrin ve bölgenin gelişmesi ve kalkınması için mevcut sorunların ortaya konacağı ve bunlarla ilgili çözüm önerilerinin dile getirileceği toplantının faydalı sonuçlar vereceğine inandığını söyledi.

 Toplantının içeriğiyle ilgili bilgi veren TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise ilki 2002 yılında yapılan toplantının temel amacının Trabzon’da güç birliği ile ekonominin ve şehrin gelişmesi için ortak akılla sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin ortaya konulması ve çözüme yönelik adımlar atılması olduğunu ifade etti.

 Basına kapalı olarak devam eden toplantının ardından sonuç bildirgesi açıklandı. Ana başlıklarla sonuç bildirgesinde

“Sochi Limanı’nın eski işlevi ile Türk gemileri için yeniden ihracata açılması veya alternatif limanların gündeme gelmesi.

Trabzon’da Ar-Ge kaynaklı teknoloji üretim merkezi’nin (İnovasyon Merkezi) kurulması.

Rusya Federasyonu’nun Güney Rusya Bölgesi ile iş bağlantısı olan işadamlarımız için önemli olan, bölge ticaretine büyük katkı sağlayacak Trabzon-Sochi uçak seferlerinin yeniden uygulamaya konulması.

Rusya Federasyonu Kuban Bölgesi’nde Türk ihraç ürünlerinin sergileneceği daimi bir sergi alanının açılması.

Ülkemizde kurulması düşünülen Lojistik Merkezleri içinde Trabzon’un da yer alması ve bu merkez için Sürmene’deki Tersane alanının Ekonomi Bakanlığı’na devri.

Trabzon’un gelişmişlik endeksi içindeki yeri göz önünde tutularak, teşvik uygulamasında 5. Bölge kapsamında yer almasının sağlanması.

Güney Çevre Yolu Projesi’nin hayata geçirilmesi.

Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nin yolunun ihalesinin yapılması.

 Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütülmesi ve işlevinin arttırılması, Arıtma tesisinin yapılması.

 Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması ve altyapı ihalesinin yapılması.

Şehir içindeki küçük sanayi sitelerinin birleştirilip Maçka Vadisi içinde bir yere taşınması ve mevcut yerlerinin değerlendirilmesi.

Trabzon Havaalanı ikinci pistinin yapılması.

Bölgemiz kış turizmi açısından önem arz eden Çakırgöl Projesi’nin tamamlanması.

 İstanbul- Trabzon- Batum- Sochi- Yalta güzergahında yolcu ve ticaret amaçlı, düzenli deniz yolu ulaşımının başlatılması.

Türkiye’de kurulacak olan Özel Ekonomi Bölgeleri kapsamına Trabzon’unda alınması.

Lisanslı Depoculuk çalışmalarına hız verilerek ürün borsasının kurulması, Fiskobirlik’in fındık müstahsiline olan borçlarını ödemesi için çözüm yolları bulunması, fındıkta alan bazlı veya ürün bazlı desteklere devam edilmesi.

Trabzon-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Projesinin ivedilikle hayata geçirilmesi, güzergahının Of, Arsin veya Zigana üzerinden yapılması.

2022 yılında Trabzon’un Avrupa Kültür Başkenti olması yönünde çalışmalar yapılması.

 Akyazı projesi ile ilgili çalışmaların hızlandırılması ve projenin biran önce şehre kazandırılması.

Trabzon limanına demiryolu bağlantısının sağlanması.

Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Üst Komutanlığı’nın Trabzon’a getirilmesi. Deniz er eğitim alayı kurulabilir”

maddeleri yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel