Dayakçı kocayı savcılık affetmedi

Trabzon'da, aldatıldığını düşüncesiyle cep telefonuna yerleştirdiği bir aparat ile telefon görüşmeleri ve mesajlarını takip ettiğini öne sürdüğü eşini dövdüğü ve hakaret ettiği iddia edilen kocaya, eşinin şikayetinden vazgeçmesine rağmen, 1 yıl 8 aydan 6.

Dayakçı kocayı savcılık affetmedi

Trabzon'da, aldatıldığını düşüncesiyle cep telefonuna yerleştirdiği bir aparat ile telefon görüşmeleri ve mesajlarını takip ettiğini öne sürdüğü eşini dövdüğü ve hakaret ettiği iddia edilen kocaya, eşinin şikayetinden vazgeçmesine rağmen, 1 yıl 8 aydan 6.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Esentepe Mahallesi'nde oturan E.S., bir süre önce kendisini aldattığı düşündüğü eşi H.S.'nin cep telefonu görüşmelerini takip etmek istedi. E.S., bu sırada eşi H.S.'nin arızalanan cep telefonunu bir tanıdığına tamir ettirmek bahanesiyle aldı.

Bu sırada E.S'nin, kocasının cep telefonuna bir tanıdığı vasıtasıyla dinleme aparatı yerleştirdiği ve bu aparat sayesinde kendi cep telefonundan kocasının telefon görüşmeleri ile mesajlarını takip ettiği öne sürüldü.

Bir süre sonra durumu öğrenen H.S. ile E.S. arasında kavga çıktı. Kavganın ardından, E.S. kocası H.S.'yi kendisini dövüp evdeki eşyalara zarar verdiği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe ile başvurarak şikayet etti. Bu şikayet üzerine H.S.'de karısı E.S.'den, cep telefonuna dinleme aparatı yerleştirip cep telefonundaki görüşmeleri ve mesajları takip ederek "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini" ileri sürerek şikayetçi oldu. Birbirlerinden şikayetçi olan çift daha sonra barışıp, şikayetlerinden vazgeçti.

Tarafların şikayet dilekçelerini inceleyen Trabzon Cumhuriyet Savcılığı da evdeki eşyaya zarar verdiği için "Mala zarar vermek"le suçlanan H.S. hakkında evdeki eşyanın ortak olması sebebiyle "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği" öne sürülen E.S. hakkında da kocasının şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle "takipsizlik kararı" verdi.

-Şikayetçiydi 6.5 yıl hapsi isteniyor-

Ancak Cumhuriyet savcılığı H.S. hakkında, "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından toplam 1 yıl 8 aydan 6.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İddianamenin mahkemece kabul edilmesiyle de şikayetçiyken sanık durumuna düşen koca H.S. hakkında dava açıldı.

Davanın iddianamesinde, "Taraflar arasında evde yaşanan kavgada H.S'nin E.S.'yi döverek hafif şekilde yaraladığı ve bu olay öncesi cep telefonuna gönderdiği 3 ayrı mesajla da E.S.'ye hakaret ettiği" öne sürülüyor.

H.S.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Trabzon 3. Sulh Ceza Mahkemesinde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel