Davutoğlu Trabzon'da konuştu

Haber61 – Haber Merkezi – AK Parti Trabzon kongresine katılan başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu.Davutoğlu, “ Bize bu Trabzon’u emanet bırakan Fatih Sultan Mehmet Han’a selam olsun Buradan almış olduğu feyizle dünyaya nam salan Yavuz Sultan Selim Han’a sela

Davutoğlu Trabzon'da konuştu

Haber61 – Haber Merkezi – AK Parti Trabzon kongresine katılan başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu.

Davutoğlu, “ Bize bu Trabzon’u emanet bırakan Fatih Sultan Mehmet Han’a selam olsun Buradan almış olduğu feyizle dünyaya nam salan Yavuz Sultan Selim Han’a selam olsun. Burada doğan Kanuni Sultan Süleyman’a selam olsun.”diyerek konuşmasına başladı 

Tüm ilçelerin isimlerini tek tek sayan Davutoğlu, bizim için her yer Trabzon diyerek konuşmasına devam etti. Davutoğlu, “ Her şehrimizin bizim gönlümüzde bir yeri var. Trabzon’un bir özelliği var nere giderseniz gidin mutlaka bir Trabzonluya rast gelirsiniz. Buranın insanı hiçbir zaman pasif kalmayı sevmez, hem önde olmak ister. Aynı AK Parti gibi. Metreseyi Yusufi’ye giden Sayın Cumhurbaşkanımıza selam olsun. Ben kendisine ne reye kadar olursak olsun yolumuz kadeimiz bir demiştik. Bugün Trabzonspor’umuzun mali kongresi vardı onada Selma olsun. Anadoluya kupaya getiren Trabzonspor’un değerini bilmeyen yoktur.”dedi. 

Davutoğlu, “ Bu dalgaların her bir zerresi söyler ki eğer bir heyecanınız varsa engeller sizlere yolu açık olsun diyen dalgalar olur. İşte biz AK Parti Karadeniz dalgaları gibi heyecanımızı kaybetmedik. Aynı Karadeniz dağları gibi kuruluşumuzda öyledir. İşte 12 yıl oldu içeride ve dışarıda çok büyük mücadeleler verdik ve hiç yılmadık. Dışişleri bakan olarak son ziyaretimi Trabzon’a yapmıştım. Bu kenti hiçbir zaman unutmadım.”ifadelerine yer verdi. 

Davutoğlu, “ Eğer biz ve bizden sonrakiler koltuk alacaksa Trabzon’a gelerek önce devlet terbiyesini ve sevgisini almaları gerek. Son bir bucuk sene çok büyük sınavlar yaptık. Büyük devrim yaptıktan sonra tam mayıs 2013’de IMF2ye borcu ödediğimizde hemen arkamızdan Gezi olaylarını başlattılar. Sonra 17 Aralık ve 25 Aralık Operasyonlarını yaptılar sonra catılar kurdular. Penzilvanya birilerini karanlık odalarda ikditar yapmak istedi. Bütük AK Parti kadroları sizlere emanet.”dedi. 

Davutoğlu, “ Devlet işleri beklemez her an hizmet bekler diyerek 24 saat sürekli hizmet ettik kongrelerimizi yaptık 3 ay içerisinde 30’un üzerinde illeri ziyaret ettik. Trabzon’un suyunu içern her anki bir güç karşısında eğilir mi. Biz Trabzon’un suyunu içtik ve hep başımızı dik tuttuk. Kars’tan Kırklareli her yerde tek devlet tek vatan tek bayrak derken birileri oturdukları yerde başka karanlık işler işine girdiler. CHP bizden sonra kongre yaptı. Bizim kongremizi vefa kongresi idi ama onların ki kavga kongresi oldu. Onlar ulusalcılar diye şuçular bucular diye ayrıldılar. Milletin partisi olmadılar. Biz kongreler ile bir şölen yaşarken CHP bakınız kendi içinde yaşadıklarını görüyorsunuz. Neredeyse Mısır Darbesini savundular. Biz onlara darbeci diyince neredeyse aya kalktılar. O günden buyana darbelere karşıyız diye bildiler mi. Bunların zihinlerin darbecilik kültürü var. Baktılar ki darbe yapamıyoruz; Şişli belediyesinde kendi kendilerine darbe yaptılar. Birisi diyor ki bizi tehdit ediyorlar. CHP bu ülkenin kültürüne bu ülkenin demokrasisine de düşman. Bakınız MİT tırlarına operasyon yaparak sonra ulusal gazeteler ile iş birliği yaparak Türkiye’yi zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Türkiye her zaman mazlumlara yardım etmeye devam edecekler. Öyle bir koalisyonlar kutrular ki Türkiye’de siyaseti dizayn etmeye çalıştılar. 17 ve 25 aralıkta bizi dağılmamızı beklediler. Ama milletimiz 30 Martta dedi ki biz bu kumpasları görüyoruz. AK Partiyi destekleyeceğiz dedi. Bir CHPli bayan milletvili dediki “Biz Paralelcilerle işbirliği yaptık. Yanlış yaptık.”dedi. çıkın söyleyin biz onlar ile koalisyon yapmadık deyin. Kimler nerede ittifak yaparsa yapsın bizlerim tek koalisyonumuz halktır. 2015’de seçimlerde yüzde 75 almaya hazır mıyız? Trabzon’u her zaman arkamızda görmek istiyoruz. İnşallah aşılmaz denen dağları aşarak Zigana tüneli ile Trabzon’u dünyaya bağlayacağız. Kanuni bulvarını acarak 17 tünel ile hizmet edeceğiz. Trabzon bize kutsal bir emanettir. Aziz Trabzonlular 2015 hazirana kadar sokak sokak köy köy dolaşarak bütün Trabzon2u ayakta tutumaya hazır mısınız? Biz sizlere güveniyoruz.”dedi.

q3tg.jpg

 

1-158.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler