Damar sertliği ile mücadeleyi tıp kazandı

Uzun zamandır bacağında oluşan ağrılar nedeniyle Medical Park Ordu Hastanesi’ne başvuran Kasım Türkatalay, Ordu’ da ilk kez uygulanan bir yöntemle, sağ diz altı damarı açılarak sağlığına kavuştu.Ordu’da yaşayan 56 yaşındaki Kasım Türkatalay’ın dizinde ağr

Damar sertliği ile mücadeleyi tıp kazandı

Uzun zamandır bacağında oluşan ağrılar nedeniyle Medical Park Ordu Hastanesi’ne başvuran Kasım Türkatalay, Ordu’ da ilk kez uygulanan bir yöntemle, sağ diz altı damarı açılarak sağlığına kavuştu.

Ordu’da yaşayan 56 yaşındaki Kasım Türkatalay’ın dizinde ağrılar nedeniyle Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş’e başvurdu. Burada yapılan tetkikler sonucunda sağ dizin altında tam kapalı bir damar tespit edildi ve Ordu’ da ilk kez gerçekleştirilen bir yöntemle kapalı olan damar açıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş; “Hasta bize yürürken oluşan bacak ağrısı şikayeti ile geldi. Hastamız daha önce by-pass ameliyatı olmuş. Yaptığımız incelemeler ve tetkikler sonucunda hastamızın sağ diz altında tam tıkalı bir damarı olduğunu tespit ettik. Bu tür damarlara müdahale çok zor ve sıkıntılı bir işlemdir. Diz altı bölgeye balon işlemi uyguladık. Daha yukarıda dizin üzerindeki bölgede darlık vardı. Oraya da stent işlemi uygulayarak başarılı bir şekilde ayağa çok iyi kan gitmesini sağladık. Ordu’ da ilk defa diz altındaki bir damarı açarak bir işlem uyguladık. Operasyonda çok özel ve değişik teknikler kullandık. Çok özel bir işlemdi. Operasyon oldukça başarılı geçti ve hastamızı sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu ettik” dedi.
Kasım Türkatalay ise, “Yıllardır yaşadığım sıkıntıdan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyorum. Başta meslektaşım Uzm. Dr. Adnan Köşüş’e ve hastane personeline teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel