D. Karadeniz'in güzü o ülkede!

THY'nin Ramazan Bayramı'ndan itibaren Kuveyt'ten Trabzon'a direkt sefer başlatmasıyla, Körfez ülkelerinden gelen turistlerin en fazla ilgi gösterdiği bölgeler arasında yer alan Doğu Karadeniz'de turizmde hareketliliğin artacağı öngörülüyor.DOKA Genel Sekr

D. Karadeniz'in güzü o ülkede!

THY'nin Ramazan Bayramı'ndan itibaren Kuveyt'ten Trabzon'a direkt sefer başlatmasıyla, Körfez ülkelerinden gelen turistlerin en fazla ilgi gösterdiği bölgeler arasında yer alan Doğu Karadeniz'de turizmde hareketliliğin artacağı öngörülüyor.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Kuveyt'ten Trabzon'a yapılacak direkt seferler kapsamında, DOKA ve THY tarafından Kuveyt'in en büyük alışveriş merkezlerinde bir süre önce ortak bir tanıtım etkinliği düzenlediklerini anımsattı.

Kaldırım, Kuveyt’ten Doğu Karadeniz'e yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, "Bu yoğun ilgi, bölge ekonomisine de önemli bir katkı yapacak. Bölgeye hayran kalan Kuveytli yatırımcı ve turistler bölgeye akın edecek" dedi.

Trabzon ve Rize'nin, Arap turistler konusunda önemli mesafeler aldığını vurgulayan Kaldırım, "Yeni destinasyonlar olarak Ordu, Giresun, Artvin ve Gümüşhane illerini de tanıtımlarımızda ön plana çıkarıyoruz. Bu illerimizde çok ilgi çekiyor. Ordu-Giresun Havalimanının açılması da Kuveyt'te bulunan acenteler tarafından ilgiyle karşılandı. Havalimanımız da bölge turizmine büyük katkısı olacak" şeklinde konuştu.

Kaldırım, bölgeye gelmek isteyen turizmcilerin önceliğinin kaliteli hizmet olduğuna dikkati çekerek, "Kaliteli konaklama talebi bize çok geliyor. Bölgemizde doluluk oranları yüzde 100. Bazen gelen talepleri karşılamakta yetersiz kalıyoruz" ifadesini kullandı.

HAFTADA EN AZ 500 TURİST

Doğu Karadeniz ile ilgili yapılan etkinliklerden memnun ayrıldıklarını dile getiren Kaldırım, Kuveytli turist ve yatırımcıların ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

Kaldırım, bölge turizminde istenilen hedefe ulaşması için önemli bir adım daha attıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı'ndan itibaren ilk seferler bu ülkeden başlayacak. Haftada düzenlenecek 3 sefer ile en az 500 turist ilimizi ziyaret edecek. Bu rakam çok daha artacaktır. Böylelikle artık Trabzon, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olmaya adaydır. Her geçen yıl artan turist sayısı, yapılacak olan yatırım ve tanıtımlarla daha da artacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel