D. Karadeniz'de yaban hayvanları unutulmadı

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Rize 12’nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, Doğu Karadeniz'de 5 ilde yaban hayvanları için doğaya 6 ton yem bıraktı.Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve Gümüşhane’de ka

D. Karadeniz'de yaban hayvanları unutulmadı

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Rize 12’nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, Doğu Karadeniz'de 5 ilde yaban hayvanları için doğaya 6 ton yem bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve Gümüşhane’de kar nedeniyle oluşan olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulma sıkıntısı çeken yaban ve sokak hayvanları için çalışma başlattı. Bu kapsamda ekipler 5 ilde değişik noktalarda doğaya 6 ton yem bıraktı. Ekipler ayrıca kış dönemi boyunca mısır, buğday, sakatat, ot, saman, yonca, pazar ve yemek artıklarından oluşan 45 ton yem dağıtacak.

Rize'deki 12’nci Bölge Müdürü Mustafa Bulut, amaçlarının yaban hayvanlarını, bulundukları doğal ortamlarında beslenmek olduğunu belirterek, "Yiyecek aramak için insan yerleşkelerine inerek zarar vermelerini engellemek ve yaşanabilecek insan - yaban hayatı çatışmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Yaban ve sokak hayvanları ile birlikte dünyayı paylaştığımızı unutmayalım" dedi.

SAHİPSİZ ATLARA YEM VERDİ

Çamlıhemşin İlçesi Yağmurlu Köyü’nde yazın yük taşıtılan kışın ise sokağa terk edilen atlara Köy Muhtarı Savaş Aydın sahip çıktı, ahırına topladığı atlara yem verdi. Aydın, "Bu yapılan insanlık dışı" diyerek atların başıboş bırakılmasına tepki gösterdi. Bu arada Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Dikkaya Köyü’nde de soğuktan donarak ölen bir tilki bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel