Cumhuriyeti anlattı

 Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: ''Demokrasi zemini üzerine oturan Cumhuriyetimizi bu özgürlük zemininden kaydırmak ve millet iradesine ipotek koymak elbette ki mümkün değildir''Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, demokrasi zemini üz

Cumhuriyeti anlattı

 

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: ''Demokrasi zemini üzerine oturan Cumhuriyetimizi bu özgürlük zemininden kaydırmak ve millet iradesine ipotek koymak elbette ki mümkün değildir''

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, demokrasi zemini üzerine oturan Cumhuriyeti bu özgürlük zemininden kaydırmak ve millet iradesine ipotek koymanın elbette ki mümkün olmadığını bildirdi.

     Gümrükçüoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, 89 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilen Cumhuriyetin, Türk milletinin yapısına en uygun idare tarzı olduğunu belirtti.

 Cumhuriyetin millet iradesini esas alan, onun üzerinde hiçbir sınıf, zümre, kurum ve beşeri güç tanımayan, Atatürk'ün ifadesiyle fikri hür, vicdanı hür, erdemli, onurlu insanların yaşadığı fazilet rejimi olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

 ''Aziz Türk milleti 89 yıl önce Atatürk önderliğinde dünya tarihinde eşine az rastlanır bir ölüm kalım mücadelesi verip, kendi kaderini eline alarak, azim ve inançla, cesaret ve kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. Demokrasi zemini üzerine oturan Cumhuriyetimizi bu özgürlük zemininden kaydırmak ve millet iradesine ipotek koymak elbette ki mümkün değildir.

Cumhuriyetimizin 89. yılında Atatürk'ün, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözüne sadık kalarak, millet iradesini hiçe saymak isteyenlere hep birlikte karşı durmalıyız. Milletimizin en büyük eseri ve özgürlük abidesi olan Cumhuriyetimizi millet asli ilkeleriyle yaşatarak gelecek kuşaklara bırakmak, hepimizin birinci görevi olmalıdır.

Bu vesileyle kanını ve canını, vatanın harcı yapan aziz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle yad ediyor, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler