Cumhurbaşkanı Rize'ye gelecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarınki ziyaretiyle Rize'ye 20 yıl sonra ilk kez Cumhurbaşkanı gelecek. Rize Valisi Nurullah Çakır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün yarın ziyaret edeceği Rize'ye 20 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı geleceğin

Cumhurbaşkanı Rize'ye gelecek
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarınki ziyaretiyle Rize'ye 20 yıl sonra ilk kez Cumhurbaşkanı gelecek.
 
Rize Valisi Nurullah Çakır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün yarın ziyaret edeceği Rize'ye 20 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı geleceğini söyledi. Rize'ye Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretin Mustafa Kemal Atatürk tarafından yapıldığını anlatan Çakır, şunları söyledi:
 
"Daha sonraki tarihlerde İsmet İnönü, Celal Bayar, Cevdet Sunay, Kenan Evren ve Süleyman Demirel ziyaret etti. 20 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Rize'ye gelerek saat 12.00'de Rize Valiliği önünde halkla buluşacak ve ardından bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Halkımızı Valilik önüne davete diyoruz."
 
'PEPEÇURA TATLISI İKRAM EDECEĞİZ'
 
Cumhurbaşkanı Gül'e valilik ziyareti sırasında Rize yöresine has ikramlarda bulunacaklarını ifade eden Çakır, "Kendisine kokulu üzümden yapılan pepeçura tatlısı, Rize çayı ve Çaykur'un yeni piyasaya çıkardığı 'didi' adındaki soğuk çayını ikram edeceğiz. Ayrıca 25 Haziran tarihinde Rize'de FIFA U-20 Dünya Kupası kapsamında oynanacak olan Türkiye-Kolombiya maçının biletini hediye edeceğiz. Cumhurbaşkanımızı güzellikler içerisinde kentimizde ağırlayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler