Cumhurbaşkanı ‘O yurtlardan çocuklarınızı alın’ demişti

AK Parti-Cemaat kavgası Trabzon’da da yansıması sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemaat yurtları hakkında, ‘O yurtlardan çocuklarınızı alın’ demesinin ardından Trabzon’da yurt sorunu yaşanmaya başlamıştı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi önceliği yurt projesi

Cumhurbaşkanı ‘O yurtlardan çocuklarınızı alın’ demişti

AK Parti-Cemaat kavgası Trabzon’da da yansıması sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemaat yurtları hakkında, ‘O yurtlardan çocuklarınızı alın’ demesinin ardından Trabzon’da yurt sorunu yaşanmaya başlamıştı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi önceliği yurt projesine verdi. Ödeneğini çıkaran büyükşehir, meclisten 1 yılda projenin erkene alınarak yapılması onayını çıkardı.

Haber61/Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi bugün ki meclis toplantısında 2 önemli maddeyi onayladı. Birinicisi Konaklar’daki yurt yapımının 1 yıl geri çekilerek erken yapılması ikincisi ise 20 milyon borçlandırılarak köylere beton yol yapımına onay verilmesi oldu. Ayrıca 2 daire başkanlığının kurulması da onaylandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun il dışında olması nedeniyle yerine başkanvekili Seyfullah Kınalı meclise başkanlık yaptı.
Önce Meclis Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen Yaşı İşleri ve Kararları Daire Başkanlığı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının kurulmasına onay verdi. Yasa gereği kadroda bulunan bu daire başkanlıklarına meclis tarafından verilen onay sonrası bu birimlere norm kadro ihdası ile ilgili müzakere de gerçekleştirildi. Buralara 1’er personelin atanmasına karar verildi.
Mecliste ayrıca büyükşehir yasasında zorunlu kılınan yurt yapma projesi de ele alındı. Komisyon yurt için ödeneğin ayrıldığını 2016 yılında yapılması planlanan bu projenin 2015 yılında yapılabileceğini söyledi ve meclise önerdi. Mecliste oy çokluğu ile 4 milyon maliyeti olan yurt projesinin 2015 yılında yapılmasını onayladı. Konaklar Mahallesi’nde yapılacak olan yurt ‘Konaklar Öğrenci Yurdu’ olarak adlandırılacağı ihalesinin de 2015 yılında yapılacağı belirtildi.
Öte yandan Trabzon’un kırsal kesimlerinin yakından ilgilendiren köylerdeki beton yollarla ilgili meclisten borçlandırma istenildi. Komisyon meclise gönderdiği önergesinde köylere 20 milyon liralık borçlandırma yapılarak köy yollarına betonlama yapılması istendi. Meclis tarafından kabul edilen bu önerge müzakeresinde MHP’li Meclis üyesi Ali Sağır, bu kredinin yetmeyeceğini daha fazla istenilmesi gerektiğini ifade etti. Buna komisyon daha fazla kredinin İçişleri Bakanlığının onayına bağlı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler