Çömlekçi'den haber var!

HABER61.NET-HABER SERVİSİ-'Trabzon'un en büyük kentsel dönüşümü olarak adlandırılan Çömlekçi'nin son durumunu büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na sorduk.

Çömlekçi'den haber var!

HABER61.NET-HABER SERVİSİ-'Trabzon'un en büyük kentsel dönüşümü olarak adlandırılan Çömlekçi'nin son durumunu büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na sorduk.

Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm ne zaman biticeğine dair bilgileri şu ifadelerle açıkladı;

‘Çömlekçi Trabzon’da yapılan kentsel dönüşümlerin bugüne kadar yapılanların en büyüğü. Ayasofya kentsel dönüşümü vadettik bitirdik yakında hizmete açmış olacağız. Bahçecik caminin etrafının kentsel dönüşümü vaat edildi tamamlandı.

Zağanos vadisinin kentsel dönüşümün ilk imzası 2004’dir. 2004 ile 2009 arasından tarihi Zağanos  köprüsü ile tanjant köprüsü arası tamamlandı(1.etap). 2009-2014 döneminde tanjant köprüsünden güneye olan 2. Etap beraberinde Zağanos köprüsünden Maraş  caddesine olan 3. Etap tamamlanmıştır. Şimdi 4. Etabın tamamlanması için çalışmaları sürdürüyoruz. Bunun şunun için anlatıyorum 2004 de imzası atılan bir projenin tamamlanması 2014 yılını buldu. Bu dönemin sonuna kadar sahilin tamamlanmasıyla beraber hemen hemen 2018-19 lara ulaşacaktır.

Tabakhanede olduğu gibi çömlekçide de etap etap ilerliyoruz. Meydan parkında hedeflediğimiz edapı tamamladık 2 etap çömlekçi projesinin içerisinde olmasına rağmen belediyemizin bütçesi ile tamamlanmıştır. 160 dönümlük bir alan olarak belirlediğimiz çömlekçi en büyük kentsel dönüşüm. Zağanosta örnek verdiğim 10-11 yıllık süreç çömlekçi içinde geçerli olacaktır. Yapılmayan bir şey yoktur. Vatandaşlarımızın daha fazla ücret alması için baş vurularını değerlendirmekteyiz.

22 dönümlük bölgede Şehrimize teşvik edecek olan TOKİ Başkanı Mehmet turan ile yerinde tekitlerimizde neyi nerde yapacağımızı kararlaştırmış olacağız. Aynı zağanos da olduğu gibi etap etap bir 10 yıl da tamamlanacaktır Çömlekçi Kentsel dönüşüm projesi'.

HABER:BAHAR KURBAY

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel