Çömlekçi'de yıkımlar hız kazandı

123 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında 117 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Alanda geri kalan 6 binanın kamulaştırılması içinde gerek mahkeme süreci gerekse ikili görüşmelere devam ediyor. Bugünde

Çömlekçi'de yıkımlar hız kazandı

123 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında 117 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Alanda geri kalan 6 binanın kamulaştırılması içinde gerek mahkeme süreci gerekse ikili görüşmelere devam ediyor. Bugünde kadar 72 milyon TL kamulaştırma ücreti ödenen alanda kamulaştırılan binaların 28'i bundan önce gerçekleştirilen çalışmalarla yıkılmıştı. Alanda 15 binanın daha yıkım çalışmalarına başlandı. Yaklaşık iki hafta içerisinde yıkılacak olan 15 bina ile birlikte Çömlekçi’de yıkılan bina sayısı 43’e ulaşacak.

20150418aw387475_01.jpg

Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmaları değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamulaştırma işlemlerinin sonuna gelindiğini söyledi. Bölgede yıkım faaliyetlerine hız verdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Alanda iki hafta içinde 15 binayı daha yıkacağız. Son aşamasına gelinen kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla yıkım işlemleri de tamamlanacak ve hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı son derece modern bir yaşam alanı olarak Trabzon'a kazandırılacak" dedi.

20150418aw387475_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler