Çömlekçi'de ödemeler başlıyor

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşlarla görüşmelere ve para ödemelerine yakında başlanacağını söyledi.Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vat

Çömlekçi'de ödemeler başlıyor

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşlarla görüşmelere ve para ödemelerine yakında başlanacağını söyledi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşlarla görüşmelere ve para ödemelerine yakında başlanacağını söyledi.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Ankara'da TOKİ Başkanı Haluk Karabel ile toplantı yapacaklarını ve daha sonra vatandaşlarla görüşmelere başlanacağını belirtti. Gümrükçüoğlu, "İsteyen vatandaşlara binalarının veya arsalarının bedellerini, isteyenlere de ev veya dükkan vereceğiz. Bu yılın altıncı ayından itibaren Çömlekçi'de yıkımlara başlayacağız." diye konuştu.

Trabzon'u ayağa kaldıracak projelerle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Başkan Gümrükçüoğlu, "Yeni trafik düzenlemesinin uygulanmasından sonra meydan ve çevresini içine alan yeni proje; Belediye, Ktü, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Peyzaj Mimarları Odası'nın katkılarıyla belediyemiz bünyesinde oluşturulan Kent Tasarım Ofisi'nce hazırlandı. Trabzon'un kültürüne ve sosyal yaşantısına uygun olarak yeniden düzenlenen ve yapımı tamamlanan Meydan Parkı hizmete açıldı. 685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde bin 300'ü aşkın hak sahibi ile anlaşma sağlanarak, 40 milyon TL para ödendi. Yıkımlara başlandı. Zağnos Vadisi ikinci etap rekreasyon çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında ayrıca Bahçecik'e çıkan yol ve 354 konutun inşaat çalışmalarında sona gelindi. Üçüncü etap rekreasyon düzenleme çalışmalarına da başlandı." dedi.

Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Yolu arasını kapsayan dördüncü etap için vatandaşlara görüşmelere ve kamulaştırmalara başlandığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: "44 binanın kamulaştırması için vatandaşlara 32 milyon lira ödendi. 35 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Bazı binaların kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor. Peyzaj projesi hazırlanarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na sunuldu. Kurulun onayının ardından rekreasyon düzenleme ihalesi yapılacak. Belediye hizmet binası ile Valilik arasını itfaiye kavşağına kadar içine alan Narlıbahçe Kentsel Dönüşümü'nde binaların tespit çalışmaları tamamlandı. Gayrimenkul değerleme çalışmalarının altyapısı oluşturuldu."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel