Çömlekçi’de ilk ödemeler yapıldı

 Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine ilk ödemeler yapıldı. 147 binanın yıkılacağı Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi  birinci etabında anlaşma sağlanan 11 hak sahibine 5 milyon 417 bin TL

Çömlekçi’de ilk ödemeler yapıldı

 

Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine ilk ödemeler yapıldı. 147 binanın yıkılacağı Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi  birinci etabında anlaşma sağlanan 11 hak sahibine 5 milyon 417 bin TL ödendi.
 
Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Trabzon’un ve ülkenin vizyon projelerinden biri olacağını kaydederek, “Çömlekçi’de anlaşma sağlanan hak sahiplerine ödemelerine ödemeleri yapmaya başladık. 11 hak sahibinin banka hesabına 5 milyon 417 bin TL tutarındaki parayı yatırdık. Hayırlı olsun” diye konuştu. 
Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etabına Tanjant Yolu’nun alt kısmı ile Esentepe Mahallesi’nden başlandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Birinci etapta 110 parsel, 149 bina ve 433 malik bulunuyor.
 
Çömlekçi kentsel dönüşüm Projesine verdikleri desteklerden dolayı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar'a, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’e,  tüm milletvekillerimize, Belediye Meclis üyelerine ve Trabzon'un dinamiklerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yapımının yıllarca süreceğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Nasıl Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci ve ikinci etabı tamamlanmışsa ve üçüncü etabı tamamlanma aşamasına gelmişse, dördüncü etabı da 2015 yılına kadar bitecekse, Çömlekçi Kentsel Dönüşümü de ada ada, bölüm bölüm devam edecektir.
 
Çömlekçi Kentsel Dönüşümünde, Tanjant Yolu’nun altındaki bölüm ana esastır. Esentepe Mahallesi, Kaymaklı Mahallesi’nin bir bölümü, Sülüklü Mezarlığına kadar çıkan yol ve kavşağı olmak üzere belirlenen alan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde bulunuyor. Kentsel Dönüşümlerde Türkiye örneğiyiz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler