Çömlekçi yıkılıyor!

  Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 61 projesinden en önemlisi olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi bugün başlatıldı.Proje için ilk yıkım bugün başlatılırken törene AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Spordan Sorumlu Devlet Bak

Çömlekçi yıkılıyor!

 

 Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 61 projesinden en önemlisi olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi bugün başlatıldı.


Proje için ilk yıkım bugün başlatılırken törene AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erdoğan Bayraktar, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.


Törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi mahallemiz kentsel dönüşümünü başlatabilmek bir büyük destandı. Nasıl olacak, nasıl yapılacak, nasıl başlayacak diye. İşte bugün AK Parti iktidarının ve AK Belediyecilik’in nasıl bir hizmet aşkıyla ve süratle hareket ettiğini Çömlekçi Kentsel Dönüşümü’nü başlatarak göstermiş oluyoruz. Bu işin mimarlarından olan TOKİ eski Başkanımız Erdoğan Bayraktar’a, emeği gayreti olan herkese ve başta bu mahallemizin insanlarına ben şehrim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Trabzon Milletvekili adayı ve TOKİ Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar ise “Trabzon Türkiye’deki en önemli 5-6 tane vilayetten bir tanesi. Göç verdi ama Trabzon’un Türkiye’de ağırlığı devam ediyor. Sayın Başbakanımızın Trabzon’a ne kadar önem verdiğini, ne kadar pozitif baktığını, ne kadar pozitif ayrımcılık yaptığını görüyoruz. Trabzon’u tarihi derinliğine uygun, tarihi eski misyonuna uygun bir konuma kavuşturacağız. Bu gençlerimiz iş bulacak, Trabzon’umuza yatırım gelecek. Trabzon’umuza hizmet gelecek. Trabzonumuz bölgede AB Şehri olacak. Türkiye’de diğer liman kentleri gibi Mersin, Antalya, İzmir ve Kocaeli gibi çok önemli bir kent olacak. Burada bugün buna başladık” diye konuştu.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise “AK Parti Türkiye’ye büyük bir iyilikte yaptı, yeni kelimeler kazandırdı. Kentsel dönüşüm hiç yoktu, peyzaj, sağlıkta dönüşüm hiç konuşulmuyordu. Aile hekimliği yeni duyduk bunları. Metrobüs, sivil havacılık, boğazın altından tüp geçitle geçtik. Bütün bunlar çağdaşlıkla ilgili. Çağdaşlık Çömlekçi mahallesindeki halkı farelerle yatırmak mı. ? TOKİ’nin sağlıklı, güvenli, depreme dayanıklı evlerinde 100-200 lira taksitle oturtmak, bunları ev sahibi yapmak, bunların duasını almak, dünyada mekan, ahirette iman ifadesini realize etmek çağdaşlık değil midir ?” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yapılan ilk yıkımla projeye start verildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel