Çömlekçi cinayetinde karar çıktı

Trabzon'un Çömlekçi mahallesinde yaklaşık 9 ay önce Abdul Sert isimli şahsı silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Erkan K., 13 yıl 9 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Erkan K. hazır bulunurken, sa

Çömlekçi cinayetinde karar çıktı

Trabzon'un Çömlekçi mahallesinde yaklaşık 9 ay önce Abdul Sert isimli şahsı silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Erkan K., 13 yıl 9 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Erkan K. hazır bulunurken, sanık hakkında "Kasten adam öldürmek ve 6136 SKM etmek" suçlarından dava açılmıştı. Mahkeme heyeti sanık Erkan K.'yı önce Abdul Sert'i (35) kasten öldürmek suçundan TCK'nın 81. maddesi uyarınca müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra "Sanığın eyleminin maktülden kaynaklanan haksız hareketlerin meydana getirdiği şiddetin etkisi altında gerçekleştirdiği anlaşıldığından tahriki oluşturan hareketlerin derecesi dikkate alınarak 15 yıl ağır hapis cezasına" indirdi.
Mahkeme heyeti daha sonra sanığın yargılama sürecinde davranışları daha önce herhangi bir kasıtlı suç işlememiş olması lehine takdiri indirim sebebi kabul edilerek 12 yıl 6 ay, ruhsatsız tabanca taşımak suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 13 yıl 9 ay ağır hapis cezası ile cezalandırdı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel