Çok para kazanmak için Trabzon'a geliyorlar

Trabzon’un Çömlekçi Mahallesi’nde önceki bazı otellere gece saat 04.00 sıralarında fuhuşa yönelik uygulama yapan polis ekiplerinin ifadelerine başvurduğu yabancı uyruklu kadınların söyledikleri şaşırttı.Kadınlar, ülkelerinde Türkiye’de fuhuştan çok para k

Çok para kazanmak için Trabzon'a geliyorlar

Trabzon’un Çömlekçi Mahallesi’nde önceki bazı otellere gece saat 04.00 sıralarında fuhuşa yönelik uygulama yapan polis ekiplerinin ifadelerine başvurduğu yabancı uyruklu kadınların söyledikleri şaşırttı.

Kadınlar, ülkelerinde Türkiye’de fuhuştan çok para kazanıldığını duydukları için Türkiye’ye geldiklerini belirtirlerken, ülkelerinde maddi durumlarının iyi olmadığından bu yolu seçtiklerini söylediler.

Önceki gece bir otelde Kırgızistan uyruklu bir bayanın fuhuş için zorla tutulduğu ihbarı üzerine harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri alınan arama kararı doğrultusunda uygulama yaptı. Otelin ikinci katına çıkan ekipler havalandırma boşluğunda yarı çıplak vaziyette bir bayan, bir odada ve çatı katında çömelerek saklanmış vaziyette olmak üzere 3 kadını buldu.

Yapılan araştırmada otelde zorla tutulan kadına rastlanılmazken, ifadesine başvurulan K.E (27) isimli kadın memleketinde maddi durumu iyi olmadığı için yaklaşık 5 ay önce Türkiye’ye normal yollardan vizesini yaptırarak girdiğini, gelme amacının çocuk bakımı yaparak iş bulmak olduğunu belirterek "Trabzon’da fuhuş yapılarak çok para kazanıldığını duydum. Otelde anlaştığım müşterilerle, tek seferlik ilişki için 50-100 TL arasında ücret aldım" dedi.

Diğer yabancı uyruklu kadınlar da müşterilerin odalarına girerek cinsel ilişki isteyip istemediklerini sorduklarını belirterek otelde zorla tutulmadıklarını, geçimlerini fuhuş yaparak sağladıklarını söylediler.

Polis, olayla ilgili 1 kişi hakkında “ Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek ve aracılık etmek” suçundan işlem yaparkenx yabancı uyruklu bayanlar da sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürülüğü’ne teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler