Çocuklara örnek olun çağrısı

 Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, çocuklar ve gençler bir milletin ümidi ve toplumun geleceği olduğunu belirterek, "Çocuklara örnek olun" çağrısında bulundu.Mümin Argun, gençlerine önem verip, iyi yetişmelerini sağlayan milletler

Çocuklara örnek olun çağrısı

 Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, çocuklar ve gençler bir milletin ümidi ve toplumun geleceği olduğunu belirterek, "Çocuklara örnek olun" çağrısında bulundu.

Mümin Argun, gençlerine önem verip, iyi yetişmelerini sağlayan milletlerin geleceğe daha güvenle baktığını hatırlatarak, "Gençler, içinde yaşadıkları toplumun durumunu gösteren bir ayna gibidir. Gençlik deyince, sadece erkek çocuk akla gelmemelidir. Bir toplumda gençlerin yarısını genç kızlar oluşturur. Toplumlar, isteseler de istemeseler de maddi ve manevi müktesebatlarını ileride gençlere emanet etmek zorundadırlar. Gençlerine güvenmeyen, onlara sorumluluk vermekten çekinen veya onları potansiyel suçlu gibi gören milletlerin başarıya ulaşmaları mümkün olamayacaktır" dedi.

Mümin Argun, "Unutmayalım ki, dinimiz İslam, gençlerin ilmen ve fikren yetiştirilmeleri, hür düşünme ve bağımsız teşebbüs kabiliyetlerinin geliştirilmeleri, sorunlarının anlayış ve hoşgörü ile çözümlenmesi hususlarında ebeveynlere ve topluma büyük sorumluluklar yüklemektedir. Şu halde gençliğin yetişmesinde ve sorunlarının çözümünde başta anne ve babalar olmak üzere eğitimciler, sosyologlar ve din bilginleri, kısacası toplumun her kesimi üzerine düşeni yapmak durumundadır. İçinde bulunduğumuz çağda gençlerin pek çok sorunu çözüm bekliyor. Tedirginlik, hayal kırıklığı, yabancılaşma, kültür çatışması ve kimlik bunalımı özellikle genç nüfusu büyük oranda etkisi altına aldı. Gençliği milli kültürümüze bağlı olarak yetiştirmek için, önce kendi milli değerlerimizi tanıtmamız, tarihimizi, örf ve ananelerimizi öğretmemiz, yani gençliğe milli şuuru vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Mümin Argun açıklamasını şöyle tamamladı: "Çocuklarımız ve gençlerimiz yetiştirilirken onlara bilhassa devletin varlığı ve milletin birliği ile bağdaşmayan bütün zararlı unsurlarla mücadele lüzumunu milli fikirleri, zıt fikirlere karşı fedakarca ve heyecanla savunma zarureti öğretilmelidir. Genç bir nüfusa sahip olmamız nedeniyle milletçe sorumluluklarımız her geçen gün artıyor. Maddi çıkarlar her geçen gün daha da ağırlık kazanıyor, para hırsı gözünü bürümüş bir takım menfaat grupları, yeraltı örgütleri kurarak uyuşturucu maddeleri el altından piyasaya sürerek genç beyinleri zehirliyor. İçinde yaşadığımız asırda dünya gençliğini ve toplumunu ciddi şekilde tehdit eden bu alkol ve uyuşturucu belasıyla mücadele etmenin, insanların sağlığına verdiği zararları öğretmenin, bu alışkanlıklardan kurtulmanın çarelerini bulmanın, ticaretini yapanlar hakkında gereken tedbirleri almanın bütün milletler için insanlık adına kaçınılmaz bir görev olduğu muhakkak. Unutmamak gerekir ki güvenli ve sağlıklı bir toplum, bedenen, ruhen ve zihnen sağlıklı bir gençliğe sahip olmakla gerçekleşebilecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel