Çocuk yapana bakımı bedava!

Trabzon'un Düzköy ilçesi Belediye Başkanı Salih Bakal, ilçe nüfusunu artırmak amacıyla çocuk yapan ailelere bir yıl boyunca ücretsiz mama ve bez vererek su parası almıyor.

Çocuk yapana bakımı bedava!

Bakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe nüfusunun azaldığını, bunun da çeşitli nedenleri olduğunu söyledi.

Nüfus azalmasının nedenleri arasında geçim sıkıntısının getirdiği göç kadar ekonomik sıkıntılardan dolayı ailelerin çocuk yapmamasının da olduğunu ifade eden Bakal, ''Belediye olarak bu tür sıkıntıları olan vatandaşlarımıza ekonomik anlamda katkı sağlamak amacıyla kampanya başlattık ve 1 yıldır bu kampanyayı uygulamaya çalışıyoruz. Düzköy ilçesinde çocuk yapan ailelere bir yıl boyunca ücretsiz bez ve mama veriyoruz. Ayrıca bir yıl boyunca da su parası almıyoruz. Vatandaşlarımız bu hediyelerimizden oldukça memnun kalıyor'' dedi.

İlçede doğum yapan kadınları aile hekimleriyle işbirliği yaparak tespit ettiklerini, bugüne kadar 62 ailenin kampanyadan yararlandığını kaydeden Bakal, kampanyayı önümüzdeki yıllarda daha çeşitli hediyelerle zenginleştireceklerini dile getirdi.

Bakal, ilçe nüfusunun 2009 yılında 3 bin 456, 2010 yılında ise 3 bin 462 olduğunu da belirterek, kampanyaya bağlı olarak ilçe nüfusunun artacağına inandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler