Çocuğun elini biz kesmedik

Of Devlet hastanesinden dün medyada çıkan haberler üzerine bir açıklama geldi.Açıklamada olayın yanlış lanse edildiği vurgulanırken, olayın gerçek halini açıkladılar. Haberde doktorun çocuğun elindeki bandajı çözerken makasla elini kestiği iddia edilmişti

Çocuğun elini biz kesmedik

Of Devlet hastanesinden dün medyada çıkan haberler üzerine bir açıklama geldi.

Açıklamada olayın yanlış lanse edildiği vurgulanırken, olayın gerçek halini açıkladılar. Haberde doktorun çocuğun elindeki bandajı çözerken makasla elini kestiği iddia edilmişti.

Of Devlet Hastanesinin yaptığı açıklama şu şekilde;

Adı geçen hastamız hastanemiz çocuk servisinde bir hastalık sebebiyle yatırılarak tedavi edilmiş ve tedavisi 27.07.2011 tarihinde bitirilerek taburcusu planlanmıştır. Çocuk servisi hemşiresi tarafından çocuğun serum takılmak için kullanılan kanülü çıkarılırken avuç içerisinde çocuğun elini çekmesi sonucu 0.5 cm’lik sıyrık oluşmuştur. Bunun üzerine çocuk servisi ekibi hastanın elini pansuman için pansuman odasına almış ve burada çocuğun tedavisi “çocuğun elini kesti” diye iddia edilen Dr. B.T.T ve genel cerrahi uzmanı tarafından pansuman yapılmış ardından da ilgili soruşturma başlatılmış, Adli Tıp raporu hazırlanmıştır. Durum hastanemiz hasta hakları birimince incelenmeye alınmıştır.

Çocuğun tedavisinden yarım saat sonra çocuğun dayısı olduğunu söyleyen  M.H hastaneye gelmiş, hastane koridorlarında hastane personeline fiili ve sözlü saldırıda bulunmuş ve bırakın elinde yaralama yapmayı bizzat tedavisini yapan acil hekimi B.T.T ye hem fiili saldırıda bulunmuş hem de hakaret ve tehditler savurmuştur. Şahıs güvenlik ekiplerince etkisiz hale getirilerek Trabzon Of Emniyet Müdürlüğünce ifadesi alınmak üzere hastanemizden götürülmüştür.

Hastanın bizzat tedavisi ile ilgilenen acil hekimi B.T.T yaşadığı psikolojik travma nedeniyle nöbetine devam edemez hale gelmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel