Cirav: Ülkemiz kaybediyor

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, ülke gündemine düşen ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonuyla hükümetin yıpratılmak istendiğini ifade ederek, “Yaşananlar ilk başta ülke ekonomisini olumsuz olarak etkilemektedir” dedi.Cirav açıklaması

Cirav: Ülkemiz kaybediyor

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, ülke gündemine düşen ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonuyla hükümetin yıpratılmak istendiğini ifade ederek, “Yaşananlar ilk başta ülke ekonomisini olumsuz olarak etkilemektedir” dedi.

Cirav açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Tabiî ki biz hukukçu değiliz ancak bu tarz faaliyetlerin yapılmasındaki etkinin daha az olabilecek nitelikte yapılabileceğini düşünmekteyiz. Yani üç hadiseyi bir araya toplayıp bu kadar etki yapmasına olanak verilmemeliydi. Elbetteki yolsuzluk yapanların varsa şayet mutlaka hükümet ve devlet içinden ayıklanması gerektiğini düşünüyoruz. Biz AK Parti iktidarının yolsuzlukla mücadele anlayışı ile iktidara geldiğini ve bunu uzun yıllar devam ettirdiğini biliyoruz. Ancak bu yapı içerisinde bu tarz olumsuzlukların da olabileceğini bilmek gerekir. Bu ilk defa yaşanmış bir hadise değildir, geçmişte de yaşanmış bu tarz hadiseler olmuştur. Ancak bugün yapılan bu girişimin ülke dışından da planlandığını bir çok beyanatlarda anlamaktayız.

Tabi üzücü olan şudur ki, belli bir kesimin bu işi dillerine dolayarak başta gazete ve televizyonlarda olmak üzere medyada bu olayı çok abartılı bir şekilde verildiğini düşünüyoruz. Halbuki bu iktidarın 10 seneden beri mutlaka başka yanlışları da olmuş olabilir. Ama malum medya ve çevresi neden onları görmemiştir, bu çok düşündürücü bir durumdur ve üzücüdür de aynı zamanda. Gelinen bu noktadan sonra bu işin çığırtkanlığını yapanların, kendi kendilerine daha çok zarar verdiklerini düşünüyorum. Halbuki bu ülkede geçmişte uluslar arası alanda Türkiye aleyhinde yaşanan olumsuzluklar hakkında hiçbir beyanları olmadığını, sus pus olduklarını, 28 Şubat sürecinde de aynı susma tavrını takındıklarını, daha sonraki olaylarda da aynı şekilde susma tercihlerini kullandıklarını biliyoruz. Bu bizi şaşırtmış ve üzmüştür. ‘Yolsuzlukların üzerine gidilmemesi yönünde hiçbir düşüncemiz yoktur ve olamaz.

Ama bunun arka planının sadece bu olmadığını biliyoruz ve bundan rahatsızız, kamuoyunun da rahatsız olduğunu düşünüyoruz.”

Cirav açıklamasının sonunda Başbakan Erdoğan’a destek vererek, “Sayın Başbakan’ın son üç yıllık süreç içerisinde bir çok şeyi gördüğünü ve analiz ettiğini düşünüyorum. Bu her olumsuzluktan iyi bir netice çıkacağını temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler