Cirav: Milletin geleceğine ipotek koymak

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, bazı çevreler tarafından bilinçli ve kasıtlı yapıldığına inandıkları hareketlere toplum olarak tepki konulması, sosyal, siyasal ve ekonomik kayıpların daha fazla artmasına engel olunması gerektiği

Cirav: Milletin geleceğine ipotek koymak

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, bazı çevreler tarafından bilinçli ve kasıtlı yapıldığına inandıkları hareketlere toplum olarak tepki konulması, sosyal, siyasal ve ekonomik kayıpların daha fazla artmasına engel olunması gerektiğini belirtti.

Cirav, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan olaylar ve gelişmelerin Türk ekonomisini ve iş hayatını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Türk toplumunun geçmişte bu gibi görüntülerden çok büyük kayıplara uğradığını kaydeden Cirav, şöyle devam etti:

"Bazı çevreler bu tablodan kısa zamanda sıyrılmamız yerine bundan olumsuzluk çıkarmanın peşindeler. Öyle ki millet iradesi ile gelenleri, özellikle de onların başında bulunan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almaları düşündürücü ve üzüntü vericidir. Olumsuzlukları ve sorunları merceklerle büyüterek kamuoyuna sunanlar, Türkiye'ye çok büyük kötülük yapmaktadır. Milletin geleceğine ipotek koyacak davranışlar içine girmek, karamsar bir tablo yaratarak buhrana yol açmak hiç kimsenin hakkı da haddi de değildir."

Cirav, toplumun tüm kesimlerinin, devlet aklıyla konuya ve sorunlara yaklaşması, siyasi ikbal uğruna 'senin düşmanın benim dostumdur' dememesi gerektiğini vurgulayarak, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Özellikle siyasi partilerde ve hükümetlerde üst düzeyde yer alan kişilerin, birlikte çalıştıklarıyla ilgili kullandıkları ve kullanacakları söz ve söylemlere çok dikkat etmeleri gerekir. Bu tür söylemler sadece siyasi cenahta değil, ekonomik alanda da etkili olmakta ve kayıplara yol açmaktadır. Bunun son örneğini de hep birlikte gördük. Bazı çevreler tarafından bilinçli ve kasıtlı yapıldığına inandığımız hareketlere toplum olarak tepki koyarak, sosyal, siyasal ve ekonomik kayıplarımızın daha fazla artmasına engel olmalıyız. Ülkenin sosyo ekonomik yapısının sarsılmaması için her alanda, tüm kesimler sorumluluk bilinci ile hareket etmeli ve iktidar hevesi sandığın dışında aranmamalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel