Çinliler'den Kızılcık'a ziyaret...

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) bölge turizmini geliştirmek amacıyla misafir ettiği Çinli tur operatörleri Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ın b

Çinliler'den Kızılcık'a ziyaret...

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) bölge turizmini geliştirmek amacıyla misafir ettiği Çinli tur operatörleri Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ın bilgilendirme konuşmasının ardından söz alan Vali Kızılcık, Trabzon'un turizm alanında yükselen bir değer olduğuna dikkat çekerek bölgenin dört mevsimde de turizme müsait olduğunu söyledi. Trabzon'da yaz mevsiminde sahilde kızgın güneş olurken, 1 saatlik kara yoluyla zirvede serin bir havanın hakim olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, turizm alanında projelendirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Trabzon'a 5 yıldızlı bir otel kazandırılması için çalıştıklarını kaydeden Vali Kızılcık, "Projelendirme çalışmalarını yürütüyoruz. Projelendirme çalışmaları bittiğinde inşaatı tamamlayıp 5 yıldızlı oteli Trabzon'umuza ve yöremize kazandıracağız. Yöremizin doğal güzellikleri son derece büyük önem arz ettiği için doğa ile uyumlu konaklama tesislerinin yapılması ve oralara ulaşımın daha kolay sağlanabilmesi içinde gerekli alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Yükselen 2 değer olan Çin ve Türk halklarının gelecekte hem birbirlerini tanıma, hem dünya barışına, hem de dünyanın huzuruna katkı sağlama anlamında daha fazla her alanda işbirliği yapması gerekiyor. Artık ulaşım, iletişim imkanlarının bu kadar kolay, ucuz olduğu dönemde coğrafi anlamdaki uzaklığın çok fazla anlam ifade etmediğini, gönüllerinin, kültürlerinin birbirlerine yakın ve benzer olması bu ilişkinin çok hızla artarak devam edeceği, inancımı ifade ediyorum" dedi.

Çinli operatörler daha sonra Vali Kızılcık'ı turizmle ilgili soru yağmuruna tutarken, Vali Kızılcık'ta sorulan soruları tek tek cevapladı.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Çin'li heyete Trabzon'u simgeleyen gümüş telkari takdim ederken Çin'li operatörler de Vali Kızılcık'a çeşitli hediyeler takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler