Cinayet zanlısı Trabzon'da çıktı!

Zonguldak'ta, geçen yıl mart ayında sabah işe giderken pusu kurduğu 42 yaşındaki Mehmet Akça'yı, kan davası nedeniyle tabanca ile öldüren Osman Öztürk ömür boyu, cinayete yardım ettikleri iddiasıyla yargılanan Tuncay Bektaş, Kerim Bektaş ve Erol Karabulut

Cinayet zanlısı Trabzon'da çıktı!

Zonguldak'ta, geçen yıl mart ayında sabah işe giderken pusu kurduğu 42 yaşındaki Mehmet Akça'yı, kan davası nedeniyle tabanca ile öldüren Osman Öztürk ömür boyu, cinayete yardım ettikleri iddiasıyla yargılanan Tuncay Bektaş, Kerim Bektaş ve Erol Karabulut ise 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl 17 Mart'ta Meşrutiyet Mahallesi Beste Sokak'ta meydana gelen olayda, Türk Telekom İl Müdürlüğü'nün arıza servisinde çalışan, evli ve 1 çocuk babası Mehmet Akça, sabah işe giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Polis, cinayeti aydınlatmak için özel ekip kurdu. Cinayetten yaklaşık 4 yıl önce Akça'nın kardeşi Aydın Akça'nın, aralarında çıkan tartışmada Ali Öztürk'ü bıçaklayarak öldürdüğünü öğrenen polis, soruşturmayı bu yönde yoğunlaştırdı. Ali Öztürk'ün Trabzon'da yaşayan kardeşi Osman Öztürk ile Zonguldak'ta yaşayan akrabaları gözaltına alındı. Osman Öztürk ve akrabaları, cinayetle ilgilerinin olmadığını söyleyince, delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Ancak soruşturmayı derinleştiren polis, Trabzon'da yaşayan Osman Öztürk ile halasının oğlu Erol Karabulut'un, cinayet günü Zonguldak'ta olduğunu tespit etti. Trabzon'da oturan Osman Öztürk ve Erol Karabulut ile Gelik Beldesi'nde oturan Osman Öztürk'ün babası Ekrem Öztürk ve amcası Ergin Öztürk ile akrabaları Köksal, Tuncay, Kerim ve Ahmet Bektaş kardeşler, olaydan bir ay sonra 17 Nisan'da yeniden gözaltına alındı. Sorgusunda suçunu itiraf eden ve cinayeti kan davası nedeniyle işlediğini söyleyen Osman Öztürk hakkında, 'Planlayarak kasten adam öldürmek'; Erol Karabulut, Köksal, Tuncay, Ahmet ve Kerim Bektaş ile Ekrem ve Ergin Öztürk hakkında ise 'Yardım, yataklık ve ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından dava açıldı.

Tutuklu sanıklar Osman Öztürk, Erol Karabulut, Tuncay ve Kerim Bektaş ile tutuksuz yargılanan diğer sanıklar dün Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Pişman olduğunu belirten Osman Öztürk, mahkemenin vereceği karara saygılı olduğunu söyledi. Diğer sanıklar ise beraatlerini talep etti. Mahkeme, maktül Mehmet Akça'yı kan gütme bilinci ile hareket ederek öldürdüğü kanaatine vardığı Osman Öztürk'ü önce ağırlaştırılmış ömür boyu cezasına çarptırdı. Duruşmadaki iyi hali ve pişmanlığı nedeniyle Osman Öztürk'ün cezasını ömür boyu hapse çeviren mahkeme, suç eylemine yardım ettikleri kanaatine vardığı Tuncay Bektaş, Kerim Bektaş ve Erol Karabulut'u ise 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıkların ise beraatlerine karar verildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel