Çiftçi ürününü böyle satacak

Giresun'un Eynesil ilçesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı destekli (DOKA) "Eynesil Tarımını Harita ile Göz Önüne Çıkartıyoruz" Projesiyle harita üzerinden ilçedeki tarım ürünlerine ve çiftçilere ulaşılabilecek. Tarım haritasında ilçedeki tarım ürünlerin

Çiftçi ürününü böyle satacak
Giresun'un Eynesil ilçesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı destekli (DOKA) "Eynesil Tarımını Harita ile Göz Önüne Çıkartıyoruz" Projesiyle harita üzerinden ilçedeki tarım ürünlerine ve çiftçilere ulaşılabilecek.
 
Tarım haritasında ilçedeki tarım ürünlerinin kimler tarafından üretildiği, hasat zamanları, üretici iletişim bilgileri, balık çeşitleri, satıcıların iletişim bilgileri, avlanma zaman dilimleri gibi bilgiler yer alıyor. 
 
Harita aracılığıyla üreticilerin direkt tüketiciyle buluşması amaçlanıyor.
 
İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt, yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 72 bin hektar tarım arazisinin olduğunu söyledi. 
 
Envantere kayıtlı olan tarım ürünlerinin harita üzerinde herkesin ulaşabileceği şekilde internet ortamına aktarıldığını ifade eden Kurt, "Yaklaşık 15 tarım ürünü harita üzerine işlendi. Haritaya bakıldığında hem üreticilerin bilgisine hem de yöre bilgisine ulaşılabiliyor. Bu projeyle 'A' köyünde ne yetişiyor, kim üretiyor bu gibi bilgilere ulaşabiliyor" dedi.
 
- "Alıcılar, üreticilere direkt ulaşabiliyor"
 
Kurt, üretici bilgilerin haritaya işlenmesinin nedeninin bu ürünleri almak isteyenleri üreticilerle buluşturmak olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
 
"Bu durum market anlamında da olabilir. Vatandaş direkt üreticiden ürünü alayım dediğinde üreticilerimizin iletişim bilgilerine harita üzerinden ulaşarak ürünleri temin etme imkanları olacaktır. Haritanın çiftçiye hiçbir maliyeti yok. Projeyle çiftçinin ürettiği ürünün harita üzerinden pazarlanması sağlamış olacak. Üreticilerimiz direkt tüketiciye ürününü pazarlama ve en azından aracı maliyetini azaltma anlamında destek sağlanmış olacaktır." 
 
Haritanın şu anda "http://gislab.ktu.edu.tr/eynesil/" web adresinden ulaşılabildiğini ifade eden Kurt, yakın zamanda haritanın kaymakamlığın internet sitesi üzerinden paylaşılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler