Cidde'de Trabzon sergisi

‘’Yeşil rota: Trabzon, Bursa ve Rize fotoğraf sergisi ‘’adı altındaki serginin açılışına Vali Kızılcık’ın yanı sıra Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Mekke Bölgesi Basın Genel Müdürü Dr. Suud Salih Katip, Basın Ateşesi Bahattin Akyön ve çok sayıda Suudi gaz

Cidde'de Trabzon sergisi
‘’Yeşil rota: Trabzon, Bursa ve Rize fotoğraf sergisi ‘’adı altındaki serginin açılışına Vali Kızılcık’ın yanı sıra Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Mekke Bölgesi Basın Genel Müdürü Dr. Suud Salih Katip, Basın Ateşesi Bahattin Akyön ve çok sayıda Suudi gazeteci katıldı.
Sergi açılışında konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’un tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin turizm yönünden parlayan bir yıldızı olduğunu belirterek, “Biz bu güzelliklerimizi bugüne kadar uluslararası sergi ve fuarlarda tanıttığımız gibi bundan sonrada tanıtmaya devam edeceğiz. Bunun sonucu olarak geçen ay ilimize gelen on beş Suudi gazeteci ve televizyoncu ilimizdeki bu güzelliklere hayran kalmış, gezip gördükleri yerleri fotoğraf makinelerine ve kameralarına kayıt etmişlerdir. Şimdi bugünde burada bu çekilen resimlerin sergisini açıyoruz. Sergi ülkemiz, bölgemiz ve Trabzon’umuz için müthiş bir tanıtım aracı olacaktır” dedi.
 
Trabzon’un tanıtımı için yapılan organizasyonların öneminin büyük olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, “Geçen yıl orta doğu ülkelerinden ilimize gelen misafir sayısı yılın yarısı olmasına rağmen aynı sayıya ulaşmıştır .Bu sayı her yıl büyük bir oranda artacak biz il olarak bu yoğun artış karşısında konaklama ve diğer hizmet sektörünün gelişmesi için çalışmalarımız devam ettiriyoruz.Bu çerçevede önümüzdeki iki,üç yıl içerisinde beş yıldızlı otel sayımız 5-6’yı bulacaktır’’ ifadelerini kullandı.
 
Cidde Başkonsolosu Fikret Özer ise, iki ülke arasındaki güzel diyalogların sevindirici olduğunu kaydederek, “Suudi medya mensuplarının Trabzon’a yaptıkları ziyaret sonrası hayranlıklarını burada herkese aktarıyorlar. Bu Türkiye için çok önemli bir tanıtımdır. Ülkemizin güvenli ,huzurlu ve her misafirin rahat edebileceği bir ülke olması nedeniyle Suudi vatandaşları Türkiye’mizi, Trabzon’umuzu daha çok ziyaret edeceklerine inanıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler