CHP'li Milletvekilleri Rize'de

 Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Candan Yüceer, İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Melda Onur, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ordu Milletvekili İ

CHP'li Milletvekilleri Rize'de

 

Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Candan Yüceer, İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Melda Onur, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'ni ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi.
 
İstanbul Milletvekili Çelebi, yaptığı konuşmada, Rize'de yaşanan sorunları tespit ederek meclis gündemine taşımayı amaçladıklarını belirterek,
 
"Milletvekilleri olarak Rize'nin sorunlarını ve bölgesel bütün sorunları burada ele alacağız. Rize halkına aldığımız sonuçları da yansıtacağız. Bu bir başlangıç. Bu başlangıcın ilk durağı Rize" dedi.
 
Gazetecilerin yaşanan son terör saldırılarıyla ilgili sorusu üzerine Çelebi, terör kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında olduklarını ifade ederek, terörü ve şiddeti lanetlediklerini söyledi.
 
Çelebi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçildiği günden itibaren bütün darbelere ilişkin eleştirel yaklaşımını açıkça ortaya koyduğunu belirterek, "60 darbesi, 12 Eylül, 12 Mart, 28 Şubat ve 27 Nisan da dahil olmak üzere bu darbelerin Türkiye'yi geriye götürdüğü eleştirisini yapmıştır. Siyasilerin özellikle bu süreçte yargılanıp idam edilmelerini bir cinayet olarak da tanımlamıştır. Bu sürece ilişkin bir algı yönetimini tek taraflı bizim üzerimizden bugüne kadar bütün iktidarlar yürüttü. Algı yönetimi dediğim sadece bu olayda değil. Bütünlüğüne ilişkin Türkiye'de her şeyin iyi gittiği konusunda bir algı yönetimi oluşturulmuştur. Bugün Türkiye'nin en temel sorunu bana göre terör sorunudur. Bu ülke bunu yaşıyor. Hergün insanlar ölüyor. 15 günün bilançosuna bakıldığında ciddi anlamda katliam noktasına giden bir terör sorunu yaşıyoruz" diye konuştu.
 
İkinci en temel sorunun ise hukuksuzluk ve adaletsizlik sorunu olduğunu öne süren Çelebi, şunları kaydetti:
 
"Bunun yanında halkın o coğrafyada yaşanan temel sorunları varsa bu sorunların çözümü konusunda bütün siyasi partilerin ortak mutabakata gitmesi lazım. Bir partinin, o konudan beslenerek bunu bir siyasi şova dönüştürmesi halinde bu sorunlar bitmez. Her bir insanın ölümü, her bir gencin ölümü bu süreci uzatmaya seyirci kalma anlamına geliyor. Bir kişi daha ölmemesi için bugün, bir gün daha geciktirmeden bütün siyasi partilerin bir araya gelerek bu sürece 'dur' diyecek çağrılara, çabalara katkı vermesi lazım.
 
Biz terör ile orada yaşanan sorunların ayrı tutulması gerektiğinin altını çiziyoruz. Terör konusunda alınacak her tedbire Chp katkı vermiştir, vermeye devam edecektir. O bölgede yaşanan sorunlar var. Bu sorunların çözümü konusunda orayı es geçmiyoruz, kulak arkası etmiyoruz. O sorunların da aşılması gerektiğine inanan bir noktada duruyoruz. Bu ülkenin bütünlüğünü zedeleyecek her saldırıya karşı Chp'nin duyarlılığı her zaman devam etmiştir, devam edecektir."
 
-Sorunları meclise taşıyacaklar-
 
Tekirdağ Milletvekili Yüceer ise geçen yasama döneminde sorunları yerinde tespit ederek halkı dinleyip çözüm üretme yolunda bir siyaset anlayışıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.
 
Rize'nin sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerini meclise taşımak için bir milletvekili komisyonu oluşturduklarını belirten Yüceer, "Bu ülkenin sorunları, sıkıntıları Rize'nin sorunlarından bağımsız değil. Hepsi birbiri ile paralel sorunlar ve sıkıntılar. Ama bölgeye ait sıkıntılarımız var. Bunları elimizden geldiğince dile getireceğiz. Artık Cumhuriyet Halk Partisi Ankara'ya sıkışan bir siyaset anlayışı ile siyaset yapmayacak. Her yerde olacağız. Bu ziyaretlerimizde daha çok sıklaştırarak devam ettireceğiz" dedi.
 
Milletvekilleri, 2 gün boyunca vali, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini ziyaret edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel